De cannabisplantage bevatte meer dan 1.000 planten. (illustratiebeeld)
Volledig scherm
De cannabisplantage bevatte meer dan 1.000 planten. (illustratiebeeld) © Kristof Pieters

Viertal krijgt drie jaar cel voor grote cannabisplantage in buurt van jachthaven

BlankenbergeDrie Albanezen en een Italiaan hebben celstraffen van drie jaar, al dan niet met uitstel, gekregen voor het opzetten van een cannabisplantage in Blankenberge. In een woning nabij de jachthaven werden vorig jaar ruim 1.000 planten aangetroffen.

 1. Zestiger kreeg ooit levenslang omdat hij bed van z'n 7-jarig dochtertje in brand stak en wordt nu opnieuw veroordeeld voor diefstal van... een urne
  Bredene/Oostende/Knokke/De Haan

  Zestiger kreeg ooit levenslang omdat hij bed van z'n 7-jarig dochtertje in brand stak en wordt nu opnieuw veroor­deeld voor diefstal van... een urne

  Een 69-jarige man uit Bredene heeft 2 jaar cel gekregen voor 21 diefstallen aan de kust. Marc M. is allesbehalve een onbekende voor het gerecht. Hij kreeg 31 jaar geleden in het Brugse assisenhof levenslang, omdat hij z’n 7-jarig dochtertje probeerde te wurgen en vervolgens haar bed in brand stak. Ditmaal graaide hij onder meer een urne mee uit een woning.
 2. Maandsparen: rente en getrouwheidspremie zo'n zes keer hoger dan op klassieke spaarrekening
  Sparen

  Maandspa­ren: rente en getrouw­heids­pre­mie zo'n zes keer hoger dan op klassieke spaarreke­ning

  Maandsparen is een specifieke soort spaarrekening, met specifieke regels. Spaarders kunnen vaak maar een beperkt bedrag per maand storten, maar daar staat tegenover dat dit soort rekeningen een hoger rendement biedt dan de klassieke spaarboekjes. Is het dan voordelig om zo’n spaarrekening aan te maken? En bij welke bank kan je dan het best aan maandsparen doen? Spaargids.be dook in de cijfers.