Gers Pardoel zorgde voor een ware volkstoeloop in Park De Craene.
Volledig scherm
Gers Pardoel zorgde voor een ware volkstoeloop in Park De Craene. © Filip Vanden Berghe

VIDEO. Gers Pardoel doet Park De Craene in Blankenberge ontploffen tijdens Parkies

BlankenbergeWoensdagavond stond Gers Pardoel op het podium tijdens de Parkies concertenreeks in Blankenberge. De Nederlander kwam, zag en overwon want het massaal opgekomen publiek ging van begin tot einde compleet uit de bol. Natuurlijk mochten zijn hits waaronder ‘Louise’, ‘Zomer’ en ‘Ik Neem Je Mee’ niet ontbreken.  

 1. De carrousel op het Koning Leopold III-plein keert terug naar zijn thuisland Frankrijk: “Dit was één van onze beste zomers”
  Blankenberge

  De carrousel op het Koning Leopold III-plein keert terug naar zijn thuisland Frankrijk: “Dit was één van onze beste zomers”

  Het is al meer dan twintig jaar een vertrouwd beeld voor de bezoekers van Blankenberge die voorbij het Koning Leopold III-plein passeren: de imposante carrousel die vanaf Hemelvaart tot half september in de badstad staat opgesteld. Na een volledige dag demonteren vertrok de oplegger woensdagavond richting Frankrijk waar de paardjesmolen op de kerstmarkt van Romilly-sur-Seine terug te vinden is.
 2. Bijna twee derde van West-Vlamingen vindt dat wetgeving voor bescherming Dierenwelzijn verbeterd is
  West-Vlaanderen

  Bijna twee derde van West-Vlamingen vindt dat wetgeving voor bescher­ming Dierenwel­zijn verbeterd is

  GAIA blaast dit jaar dertig kaarsjes uit en lanceert op Werelddierendag een opmerkelijke affichecampagne in het hele land, om de mensen te bedanken voor hun steun. Ook pakt de organisaties uit met positieve cijfers in West-Vlaanderen. Uit de opiniepeiling blijkt dat 58 procent van de West-Vlamingen het ermee eens is dat de wetgeving voor de bescherming van Dierenwelzijn de afgelopen jaren verbeterd is.
 1. Vanaf nu kan je een betaalpauze voor je woonlening aanvragen. Maar wat zijn precies de voor- en nadelen van zo'n uitstel?
  Spaargids.be

  Vanaf nu kan je een betaalpau­ze voor je woonlening aanvragen. Maar wat zijn precies de voor- en nadelen van zo'n uitstel?

  Wie zijn rekeningen niet langer kan betalen, kan vanaf vandaag een betaalpauze voor de hypothecaire lening aanvragen. Om in aanmerking te komen, moet je aan enkele voorwaarden voldoen. Is dat het geval, dan hoef je van je lening gedurende een jaar geen kapitaal af te lossen, maar betaal je alleen de intresten. Hoeveel is dat dan precies? En schuilen er ook addertjes onder het gras? Spaargids.be zocht het uit.
 2. Daphné Dumery (N-VA) pleit ervoor om eenrichtingsverkeer in De Smet de Naeyerlaan af te schaffen: “Slechts 19 boetes tijdens de maanden juli en augustus”
  Blankenberge

  Daphné Dumery (N-VA) pleit ervoor om eenrich­tings­ver­keer in De Smet de Naeyerlaan af te schaffen: “Slechts 19 boetes tijdens de maanden juli en augustus”

  Gemeenteraadslid en voormalig burgemeester Daphné Dumery (N-VA) pleit ervoor om het eenrichtingsverkeer in De Smet de Naeyerlaan af te schaffen. Volgens de Blankenbergse politica zorgt de verkeerssituatie bij vele inwoners van de badstad voor frustraties en is het verwarrend voor toeristen die blindelings hun gps volgen. “Dagelijks rijden onoplettende chauffeurs ongewild de verkeerde rijrichting in met de kans op een boete als gevolg”.