De verdachte stichtte brand in de duinen van Blankenberge. (archiefbeeld)
Volledig scherm
De verdachte stichtte brand in de duinen van Blankenberge. (archiefbeeld) © Mathias Mariën

Tunesiër die brand stichtte in Blankenbergse duinen blijft in de cel

De Brugse raadkamer heeft de aanhouding van een 34-jarige Tunesiër met een maand verlengd op verdenking van opzettelijke brandstichting in Blankenberge. De verdachte stichtte brand in de duinen, maar het vuur kon snel geblust worden.

 1. Werkneemster (33) lingeriewinkel riskeert jaar cel nadat ze 26.000 euro in eigen zakken stak: “Ik deed het uit frustratie”
  Knokke-Heist/Brugge

  Werkneem­ster (33) lingerie­win­kel riskeert jaar cel nadat ze 26.000 euro in eigen zakken stak: “Ik deed het uit frustratie”

  Een 33-jarige vrouw uit Brugge hangt één jaar cel boven het hoofd wegens huisdiefstal. Als werkneemster van een lingeriewinkel stak ze maandenlang cash geld in eigen zakken. Het uiteindelijke nadeel schommelde rond de 26.000 euro. “Ik deed het uit frustratie omdat ik niet goed behandeld werd”, vertelde de Brugse in één van haar verklaringen. Het openbaar ministerie tilt evenwel zwaar aan de feiten.
 2. Steeds meer werkgevers delen een winstpremie van zo’n 900 euro met hun werknemers: kom jij ook in aanmerking?
  Jobat

  Steeds meer werkgevers delen een winstpre­mie van zo’n 900 euro met hun werknemers: kom jij ook in aanmerking?

  De winstpremie blaast dit jaar vijf kaarsjes uit. Concreet kunnen werkgevers via deze premie hun medewerkers laten delen in de winst van het voorafgaande boekjaar. HR-dienstverlener SD Worx berekende dat in de eerste zeven maanden van 2022 meer werknemers van zo’n premie genoten dan vorig jaar. Hoe weet je of je daarvoor in aanmerking komt? En hoe werkt dat precies? Jobat.be schept duidelijkheid.
 3. Tien jaar geleden leverden Stefan (58) en Lut (59) hun Michelinster vrijwillig in, nu sluiten ze ook de deuren van hun Bistrotheek: “Geen minuut met tegenzin gewerkt”
  PREMIUM
  Knokke-Heist

  Tien jaar geleden leverden Stefan (58) en Lut (59) hun Michelin­ster vrijwillig in, nu sluiten ze ook de deuren van hun Bistro­theek: “Geen minuut met tegenzin gewerkt”

  Voormalige sterrenchef Stefan Billiau (58) en zijn vrouw Lut Maenhout (59) sluiten eind deze week de deuren van Bistrotheek Billiau in de Dumortierlaan in Knokke-Heist. Tot 2013 baatten ze sterrenzaak De Oosthoek uit, waarna rugproblemen de gastvrouw bijna noodgedwongen deden stoppen. Uiteindelijk startten ze met een nieuwe, kleinschaligere zaak waar een Michelinster geen ambitie meer was. “De tranen bij de vaste klanten bewijzen dat we doorheen de jaren iets neergezet hebben”, zegt Lut, die alle vertrouwen heeft in de nieuwe uitbaters Pascal Jekel en Phusita Boonson.