The Seven
Volledig scherm
PREMIUM
© The Seven

Tournée Minérale! Met deze 6 mocktailbars in Brugge en aan de kust wordt een maand zonder alcohol een fluitje van een cent

KustTournée Minerale spoort mensen aan om de hele maand februari geen alcohol te drinken. Geen gemakkelijke opdracht, want leuke sociale evenementen en drank gaan nu eenmaal vaak hand in hand. Twijfel je of het je zal lukken? Geen zorgen! Dankzij deze bars vol spetterende mocktails wordt deze uitdaging kinderspel. 

 1. Werk van wereldbefaamd kunstenaar in Knokke-Heist ondergaat transformatie dankzij 3.000 (!) zonnebloemen: “Zelf héél benieuwd naar het eindresultaat”
  PREMIUM
  Knokke-Heist

  Werk van wereldbe­faamd kunstenaar in Knok­ke-Heist ondergaat transforma­tie dankzij 3.000 (!) zonnebloe­men: “Zelf héél benieuwd naar het eindresul­taat”

  In de schaduw van het AZ Zeno groeien sinds vrijdag 3.000 zonnebloemen. Niks bijzonder, ware het niet dat de bloemen ín een imposant kunstwerk van 105 meter lang werden geplant. Een idee van kunstenaar Wim Tellier in het kader van zijn nieuwste project CLOSER. Tegen het midden van de zomer moet het eindresultaat adembenemende beelden opleveren. “Het kunstwerk draait om de kracht van de natuur en de onderschatting ervan", legt Tellier uit.
 2. Gemeenteraad Blankenberge zet licht op groen voor aankoop gronden langs Brugsesteenweg met het oog op nieuw containerpark: “We zullen natuurlijk het huidige personeel meenemen naar de nieuwe locatie”
  Blankenberge

  Gemeente­raad Blankenber­ge zet licht op groen voor aankoop gronden langs Brug­sesteen­weg met het oog op nieuw container­park: “We zullen natuurlijk het huidige personeel meenemen naar de nieuwe locatie”

  De gemeenteraad van Blankenberge heeft het licht op groen gezet voor de aankoop van verschillende percelen weiland, grond en een garagewerkplaats met geïntegreerde woning langs de Brugse Steenweg met het oog op de realisatie van een nieuw recyclagepark. In totaal telt het lokaal bestuur 1.130.320 euro neer hiervoor.
 3. Oekraïense vluchtelingen in Knokke-Heist verhuizen in juli naar Residentie Seaflower en daar zijn veel spullen voor nodig: “Roepen inwoners op te helpen”
  Knokke-Heist

  Oekraïense vluchtelin­gen in Knok­ke-Heist verhuizen in juli naar Residentie Seaflower en daar zijn veel spullen voor nodig: “Roepen inwoners op te helpen”

  De gemeente Knokke-Heist en zorggroep Orpea slaan de handen in elkaar om vanaf 1 juli in de leegstaande residentie ‘Seaflower’ Oekraïense oorlogsvluchtelingen op te vangen. Het gaat om vluchtelingen die op dit moment bij gastgezinnen verblijven. Om de ruimtes in te richten, doet de gemeente een oproep naar de bevolking om oude spullen in te leveren.