De kinderen moeten op zoek gaan naar de code van de badkar om de zeemeermin te bevrijden.
Volledig scherm
De kinderen moeten op zoek gaan naar de code van de badkar om de zeemeermin te bevrijden. © RV

Toerisme Blankenberge organiseert zomerzoektocht voor kinderen

BlankenbergeToerisme Blankenberge pakt van 4 juli tot 31 augustus uit met een zomerzoektocht voor kinderen in de centrumstraten van de badstad. Deelnemen is gratis en een formulier kan je afhalen in het Infopunt, dat gevestigd is in de Hoogstraat 2.

  1. Blankenberge is klaar voor snikheet weekend: “Het is cruciaal dat de strandgangers de richtlijnen van de redders en veiligheidsdiensten strikt opvolgen”
    PREMIUM
    Blankenberge

    Blankenber­ge is klaar voor snikheet weekend: “Het is cruciaal dat de strandgan­gers de richtlij­nen van de redders en veilig­heids­dien­sten strikt opvolgen”

    Ook Blankenberge zet zich schrap voor het snikhete weekend dat voor de deur staat. Toerismeschepen Patrick De Klerck (Open Vld) is een zeer gelukkig man: “Dit zijn de ideale omstandigheden voor ons want het verlengde weekend van 15 augustus is traditioneel heel belangrijk voor de kust en het weer speelt daar een cruciale rol in.” Ook hoofdredder Tom Coccle is goed voorbereid op de drukte en de hitte want hij schakelt zelfs 5 extra redders in op het strand waar zaterdag en zondag springtij verwacht wordt in de namiddag. Burgemeester Björn Prasse (Open Vld) roept iedereen op om de voorschriften en orders van de redders en veiligheidsdiensten op te volgen.