Ibiza/Tina Turner
Volledig scherm
PREMIUM
Ibiza/Tina Turner © Benny Proot/Photo News

Terug naar de tijd dat Tina Turner en James Brown in Blankenberge stonden, bij ‘Ed (94) van den Ibiza’: “Als ex-bokser wist ik wel raad met die lastige Engelsen”

Blankenberge“Ik ben als eerste gekomen, en als laatste vertrokken.” Eduard Van den Wijngaert (94) vertelt het met enige weemoed, zes jaar na zijn pensioen als ‘Ed van den Ibiza’. “Maar ik zou het morgen meteen weer kunnen, een discotheek uitbaten. Ik heb het 51 jaar gedaan, hé.” Een tocht doorheen de gloriejaren met de godfather van het Blankenbergse uitgaansleven, die zelfs New York leerde hoe je nu eens echt een goed feestje bouwt.

 1. Krijg tot 50 procent van je verbouwfacturen terugbetaald via de nieuwe Mijn VerbouwPremie
  Livios

  Krijg tot 50 procent van je verbouwfac­tu­ren terugbe­taald via de nieuwe Mijn VerbouwPre­mie

  Vanaf 1 oktober 2022 kan je de Mijn VerbouwPremie aanvragen. Die nieuwe premie omvat verschillende oudere premies voor renovaties en energiebesparende ingrepen. Voor welke werken kan je de nieuwe Mijn VerbouwPremie precies aanvragen? Hoeveel krijg je terugbetaald? En hoe werkt het systeem precies? Bouwsite Livios.be zocht het uit. Energetisch renoveren blijft immers dé manier om je energieprijzen zoveel mogelijk te beperken.
 2. Budget voor sigaretten beleggen in plaats van oproken? Dat levert je na 30 jaar ruim 100.000 euro op
  Spaargids.be

  Budget voor sigaretten beleggen in plaats van oproken? Dat levert je na 30 jaar ruim 100.000 euro op

  Stoppen met roken biedt niet alleen voordelen voor je gezondheid, het is ook een opsteker voor je portemonnee. Je bespaart op de kostprijs van sigaretten en behaalt met je niet-uitgegeven centen mogelijk een mooi beleggings- en spaarrendement. Bovendien dwing je bij de bank een goedkopere schuldsaldoverzekering af. Spaargids.be rekent uit hoeveel geld stoppen met roken je precies kan opleveren.