Storm Odette heeft in Blankenberge enkele strandcabines vernield.
Volledig scherm
Storm Odette heeft in Blankenberge enkele strandcabines vernield. © Benny Proot

Storm Odette richt heel wat schade aan: strandcabines vliegen in het rond, arbeider zwaargewond door omgevallen muur, ook drie brandweermannen gewond bij interventie

Aan de kust wordt de eerste schade opgemeten van storm Odette. In Middelkerke is een arbeider zwaargewond geraakt doordat een net gemetste muur omver is gevallen. Bij het verzagen van een omgewaaide boom in Alveringem raakten ook drie brandweermannen gewond. In Blankenberge stortte dan weer een grote gevel in. Voorts ging de schade vooral om afgewaaide takken, wegvliegende dakpannen, losgerukte delen van daken, vernielde strandcabines en werftoiletten die op wandel gaan. 

  1. Vzw Clownshuis vestigt officieus wereldrecord ‘knuffelwerpen’ en focust zich op kinderen in quarantaine: “Humor en fantasie is wat ze nu nodig hebben”

    Vzw Clownshuis vestigt officieus wereldre­cord ‘knuffel­wer­pen’ en focust zich op kinderen in quarantai­ne: “Humor en fantasie is wat ze nu nodig hebben”

    Vzw Clownshuis uit Blankenberge heeft zaterdag een officieus wereldrecord knuffelwerpen gevestigd. Moeilijk was dat niet, aangezien het de eerste officiële poging ooit was ter wereld. Een deurwaarder was er niet omdat dat voor de vzw te duur zou zijn. De recordpoging was dan ook eerder symbolisch om de werking en het 10-jarig bestaan van de vzw in de kijker te plaatsen. “Zeker nu heel veel kinderen verplicht in quarantaine moeten, kunnen we het verschil maken”, zegt Line Van Wassenhoven.