Sandy Buysschaert (links) en Benny Herpoel bij een van de nieuwe zitbanken, die al even uitgeprobeerd wordt.
Volledig scherm
Sandy Buysschaert (links) en Benny Herpoel bij een van de nieuwe zitbanken, die al even uitgeprobeerd wordt. © Stad Blankenberge

Stad test bloembakken en ‘golvende’ zitbanken op Zeedijk: “Als ze in de smaak vallen, zetten we er nog meer”

BlankenbergeOp de Zeedijk van Blankenberge, bij de Weststraattrap, staan sinds kort nieuwe bloembakken en zitbanken. “Als die testopstelling positief onthaald wordt, willen we ze over volledige Zeedijk zetten”, zegt waarnemend burgemeester Sandy Buysschaert (CD&V).

 1. Actrice Sand Van Roy (34) wil Franse regisseur Luc Besson (63) voor Belgische rechter slepen na klacht over meerdere verkrachtingen: “Zijn verhoren lijken meer interviews met een vedette”
  Play
  Knokke-Heist

  Actrice Sand Van Roy (34) wil Franse regisseur Luc Besson (63) voor Belgische rechter slepen na klacht over meerdere verkrach­tin­gen: “Zijn verhoren lijken meer interviews met een vedette”

  De klacht van de Belgische actrice Sand Van Roy (34) tegen de Franse regisseur Luc Besson (63) werd woensdagmorgen in de raadkamer van Brugge behandeld. De jonge vrouw zegt dat ze meermaals verkracht werd door de bekende Fransman. In Frankrijk werd de zaak geklasseerd, maar ze hoopt nu om via het Belgische gerecht toch verder te geraken. “Ik ben mijn vertrouwen in bepaalde mensen kwijt, maar niet in het hele rechtssysteem”, zegt ze.
 2. Indische mensensmokkelaars riskeren zware straffen: Vijf en tien jaar cel gevorderd
  Zeebrugge

  Indische mensensmok­ke­laars riskeren zware straffen: Vijf en tien jaar cel gevorderd

  Twee Indische mensensmokkelaars riskeren een bijkomende gevangenisstraf van vijf en tien jaar voor hun betrokkenheid bij een smokkelorganisatie. De twee smokkelden in 2018 zo’n 70 Indische transmigranten vanuit West-Vlaanderen naar Groot-Brittannië. “Die man is niet het grote brein. Hij werd als tussenschakel gebruikt omdat hij als enige Engels sprak”, aldus de advocaat van de eerste. Daarbij verwees ze naar een tweede smokkelaar die ook terechtstond, maar zijn kat stuurde.