Sandy Buysschaert (links) en Benny Herpoel bij een van de nieuwe zitbanken, die al even uitgeprobeerd wordt.
Volledig scherm
Sandy Buysschaert (links) en Benny Herpoel bij een van de nieuwe zitbanken, die al even uitgeprobeerd wordt. © Stad Blankenberge

Stad test bloembakken en ‘golvende’ zitbanken op Zeedijk: “Als ze in de smaak vallen, zetten we er nog meer”

BlankenbergeOp de Zeedijk van Blankenberge, bij de Weststraattrap, staan sinds kort nieuwe bloembakken en zitbanken. “Als die testopstelling positief onthaald wordt, willen we ze over volledige Zeedijk zetten”, zegt waarnemend burgemeester Sandy Buysschaert (CD&V).

 1. Passie, liefde en (v)echtscheidingen: deze series over het huwelijk zijn het streamen waard
  Streamz

  Passie, liefde en (v)echtscheidingen: deze series over het huwelijk zijn het streamen waard

  Sinds maandag 13 september kan je op Streamz terecht voor een stevige portie huwelijksdrama met wekelijks een nieuwe aflevering van ‘Scenes from a Marriage’, een moderne remake van Ingmar Bergmans tijdloze ‘Scener ur ett äktenskap’. Liefde, passie, seks, (v)echtscheidingen en verzoeningen laten niemand onberoerd, en dus vullen wij deze week onze Kijkgids aan met onze favoriete series en films over het huwelijk. Van hartzeer in ‘Marriage Story’ (Netflix) en wraaklustige vrouwen in ‘Why Women Kill’ (Streamz) tot een uitgeblust seksleven in ‘Wanderlust’ (Netflix) en een polyamoreus experiment in ‘You Me Her’ (Netflix).
 2. Vrouw (62) moet niet naar gevangenis voor oplichting van verschillende mannen: "Ze beweerde getrouwd te zijn met één van de rijkste mannen van België”
  De Haan/Knokke

  Vrouw (62) moet niet naar gevangenis voor oplichting van verschil­len­de mannen: "Ze beweerde getrouwd te zijn met één van de rijkste mannen van België”

  Een 62-jarige vrouw uit De Haan heeft 15 maanden cel met uitstel gekregen voor de oplichting van verschillende mannen. De slachtoffers dachten dat hun geld zou geïnvesteerd worden in een vastgoedproject, maar kwamen van een kale reis terug. “De beklaagde had van in het begin duidelijk geen intentie om de bedragen ooit terug te betalen”, oordeelde de rechtbank.
 1. Analist Jan Mulder en ex-profvoetballer Jelle Van Damme stellen Gouden 11-ploeg samen: “Jammer dat ik maar twee spelers van Club Brugge mag kiezen”
  Gouden 11
  1

  Analist Jan Mulder en ex-profvoet­bal­ler Jelle Van Damme stellen Gouden 11-ploeg samen: “Jammer dat ik maar twee spelers van Club Brugge mag kiezen”

  Ook Jan Mulder en Jelle Van Damme, ex-profvoetballers bij Ajax en Anderlecht, stellen een Gouden 11-ploeg samen. De Nederlandse analist koos onder meer voor Nicolas Raskin en Hugo Siquet. Twee jonge veulens die het mooie weer maken bij Standard. “Ik zie Raskin echt graag spelen.” Jelle Van Damme kiest Ruud Vormer als kapitein. “Hij is een een echte strijder.” Stel net als Mulder en Van Damme voor morgenavond jouw ploeg samen en maak kans op 10.000 euro.
 2. 3 maanden oude baby valt met hoofdje op de grond tijdens ruzie tussen ouders, waarop moeder (37) z'n vader neersteekt: “Ik dacht dat m’n kind dood was”
  PREMIUM
  Damme

  3 maanden oude baby valt met hoofdje op de grond tijdens ruzie tussen ouders, waarop moeder (37) z'n vader neersteekt: “Ik dacht dat m’n kind dood was”

  “Het is spijtig dat hij niet overleden is”, verklaarde V.G. (37) uit Damme dit voorjaar aan de politie. De vrouw had kort voordien haar vriend neergestoken. De steekpartij was het bruusk einde van een ruzie tussen het ouderpaar om hun verslavingsproblemen. Het ging er zo hevig aan toe, dat hun 3 maanden oude zoontje tijdens de discussie met z’n hoofdje op de grond terechtkwam. Het jongetje en zijn vader overleefden het incident gelukkig, zo bleek maandag in de Brugse rechtbank.
 3. Wielrenners spotten tijdens het WK tijdrijden of zelf een gijzeling oplossen? Ontdek onze vijf weekendtips in Brugge en aan de kust
  PREMIUM
  Brugge/Knokke/Blankenberge/Koksijde/Diksmuide

  Wielren­ners spotten tijdens het WK tijdrijden of zelf een gijzeling oplossen? Ontdek onze vijf weekend­tips in Brugge en aan de kust

  Nog geen plannen voor komend weekend en zin in een leuk uitstapje met je gezin, familie of vrienden? Wij maken het je makkelijk en lijsten opnieuw vijf weekendtips op voor zaterdag 18 en zondag 19 september. Van het WK tijdrijden tussen Knokke en Brugge tot een Plattelandsdag in Diksmuide. Of misschien hang je liever de speurneus uit?