Tijdens de Week van de handhaving wordt de strijd aangebonden met sluikstort en zwerfvuil.
Volledig scherm
Tijdens de Week van de handhaving wordt de strijd aangebonden met sluikstort en zwerfvuil. © RV

Sluikstort en zwerfvuil in het vizier tijdens Week van de Handhaving

BlankenbergeVan 4 tot 10 oktober vindt in Vlaanderen de Week van de Handhaving plaats. Tijdens deze week vestigt Mooimakers, het Vlaamse initiatief tegen zwerfvuil en sluikstort, samen met de lokale besturen de aandacht op deze illegale praktijk. Dit doet ze door burgers te sensibiliseren en eventuele overtreders te beboeten. “Zwerfvuil en sluikstort kosten de stad handenvol geld dat veel nuttiger kan besteed worden”, aldus schepen voor milieu Jurgen Content (Vooruit).

 1. AZ Zeno bouwt met ‘Warm Nest’ een veilige plek voor kankerpatiënten en naasten: “Ervaring leert dat zo'n omgeving belangrijk is om diagnose te verwerken”
  PREMIUM
  Knokke-Heist

  AZ Zeno bouwt met ‘Warm Nest’ een veilige plek voor kankerpa­tiën­ten en naasten: “Ervaring leert dat zo'n omgeving belangrijk is om diagnose te verwerken”

  Warm Nest, het inloophuis voor kankerpatiënten op de site van AZ Zeno in Knokke-Heist, wordt in het voorjaar van 2022 in gebruik genomen. Terwijl een ziekenhuis de tumor aanpakt, is Warm Nest er voor de mens achter de patiënt. “Na de diagnose is het belangrijk dat de patiënt en zijn of haar naasten in een veilige omgeving terechtkunnen voor extra informatie. Warm Nest biedt die", zegt professor Philippe Duyck, medisch directeur en bezieler van het project.
 2. Warmtepomp vanaf 2026 verplicht in nieuwbouw: zoveel kosten de verschillende soorten
  Livios

  Warmtepomp vanaf 2026 verplicht in nieuwbouw: zoveel kosten de verschil­len­de soorten

  Wie bouwt, is vanaf 2026 verplicht om een elektrische warmtepomp te gebruiken om zijn woning te verwarmen. Die bestaan in verschillende varianten. In de praktijk moet je meestal kiezen tussen een warmtepomp die warmte aan de bodem onttrekt of een systeem dat warmte uit de buitenlucht haalt. Wat voor jou de beste keuze is, hangt af van je woonsituatie en budget. Bouwsite Livios zet de opties op een rij.
 1. Sjsp Campus Zuidlaan bekroond met gouden medaille Verkeer
  Blankenberge

  Sjsp Campus Zuidlaan bekroond met gouden medaille Verkeer

  De Vlaamse Stichting Verkeerskunde heeft Sjsp Campus Zuidlaan in Blankenberge beloond met een gouden medaille Verkeer voor haar inzet voor verkeers- en mobiliteitseducatie. Met de medailles wil de VSV scholen in de eerste plaats bedanken en een steuntje in de rug geven om te blijven inzetten op mobiliteitseducatie. “We vinden het als school belangrijk dat onze kinderen zich op een veilige manier in het verkeer kunnen begeven”, aldus directeur Ilya Aerts.