De boomskink behoort tot de familie van hagedissen.
Volledig scherm
De boomskink behoort tot de familie van hagedissen. © Benny Proot

Serpentarium verwelkomt boomskink

 1. Blankenberge roept hulp in van ‘Meeuwenteam’ om overlast aan te pakken: “Maar eigenlijk moet je genieten van deze vogels in de stad”
  Blankenberge

  Blankenber­ge roept hulp in van ‘Meeuwen­team’ om overlast aan te pakken: “Maar eigenlijk moet je genieten van deze vogels in de stad”

  Blankenberge gaat voor het eerst in zee met het Meeuwenteam van het Opvangcentrum voor Vogels en Wilde Dieren (VOC) uit Oostende. Het is een nieuwe stap in het aanpakken van de hinder die de vogels in de badstad veroorzaken. “Het Meeuwenteam heeft vooral veel ervaring en die kan cruciaal zijn om overlast aan te pakken”, zegt schepen van Milieu Jurgen Content.
 2. Magische girlpower, hoopgevende natuurbeelden of achter de schermen bij Snelle: dit is onze streaming top vijf voor dit weekend

  Magische girlpower, hoopgeven­de natuurbeel­den of achter de schermen bij Snelle: dit is onze streaming top vijf voor dit weekend

  Wekelijks schuimt onze redactie de verschillende streamingplatformen af, op zoek naar de beste films, series en docu’s voor het weekend. Deze week op het menu: een hoopgevende natuurdocumentaire over het lockdowneffect op Apple TV+, een magisch Brits kostuumdrama op Streamz en een doodeerlijk portret van Lars Bos, beter gekend als popartiest Snelle, op Netflix.
 1. Uitgelegd. Wat is lachgas en hoe gevaarlijk is het?
  Play

  Uitgelegd. Wat is lachgas en hoe gevaarlijk is het?

 2. Man probeert tijdens politieachtervolging auto te stelen
  Play

  Man probeert tijdens politieach­ter­vol­ging auto te stelen