De vrijlating van een zeehond op het strand van Blankenberge.
Volledig scherm
De vrijlating van een zeehond op het strand van Blankenberge. © Benny Proot

Sea Life geeft brandweer cursus ‘hoe herken je een zieke zeehond’: “Want veel dieren komen gewoon even uitrusten op het strand”

De verzorgers van Sea Life starten de komende maanden met opleidingen voor brandweerlieden van Blankenberge en Oostende. Zij zullen leren of een aangespoelde zeehond ziek of niet ziek is. “Nu nemen ze foto’s van de dieren en sturen die naar ons door. Na de lessen kunnen ze zélf beslissen of de dieren geholpen moeten worden of niet", zegt Nicola Hamilton van Sea Life.

  1. Beelden tonen enorme ravage na gasexplosie in woning naast danstaverne, drie zeventigers gewond: “Geluk dat er geen doden zijn gevallen”
    Play
    Zuienkerke

    Beelden tonen enorme ravage na gasexplo­sie in woning naast danstaver­ne, drie zeventi­gers gewond: “Geluk dat er geen doden zijn gevallen”

    Bij een explosie in Zuienkerke, tussen Blankenberge en Brugge, zijn maandagochtend drie gewonden gevallen. Het gaat om zeventigers die in een woning naast danstaverne De Schuure wonen. Over de omstandigheden is nog veel onduidelijkheid. Vast staat wel dat het om een gasexplosie gaat en één iemand er erg aan toe is. Er is een perimeter ingesteld omdat er mogelijk sprake is van asbest in het gebouw. “Het is een geluk dat hier geen doden zijn gevallen."