Jurgen Wymeels en Katrien Vergote. “We hebben heel veel vaste klanten, die nu al tot in de derde generatie graag langskomen. Ze zijn ons erg dierbaar.”
Volledig scherm
Jurgen Wymeels en Katrien Vergote. “We hebben heel veel vaste klanten, die nu al tot in de derde generatie graag langskomen. Ze zijn ons erg dierbaar.” © Benny Proot

Restaurant Au Vénitien viert 50 jaar op de Zeedijk van Blankenberge: “Hard werken, maar de mooiste stiel”

Het bekende Blankenbergse restaurant Au Vénitien viert een halve eeuw op de Zeedijk. Toen de ouders van Jurgen Wymeels (58) met de zaak begonnen, was dat nog vooral een tearoom. Nu is het een van de grootste restaurants in de badstad. “Het is een verdomd harde stiel, maar wel een mooie", zegt Jurgen.

1 reactie

 • MARIE-LOUISE DELUSINNE

  1 jaar geleden
  doe zo verder kom er al sinds de jaren 90. het volledig menu is top in orde. heb nog een flesje wijn staan van de geboorte van jullie dochter Britt 21 augustus 2001 chateau t garengat
 1. Onze tip voor de paasvakantie: zeehonden spotten aan de kust. “Neem gerust foto’s maar blijf op afstand. Het blijven roofdieren”
  PREMIUM

  Onze tip voor de paasvakan­tie: zeehonden spotten aan de kust. “Neem gerust foto’s maar blijf op afstand. Het blijven roofdieren”

  De laatste tijd komen heel wat zeehonden rusten op een van de Belgische stranden. Altijd leuk om te zien, maar vaak denken mensen dat de dieren hulp nodig hebben, terwijl ze alleen maar even uitrusten. Hoe herken je een gezonde zeehond? Waar kan je ze best spotten? Wat doe je als je er eentje tegenkomt? Wij zetten enkele tips op een rij en stellen je ook voor aan enkele ‘trouwe bezoekers’, zoals zeehond Oscar.
 1. Kijk hoe nieuwe Optimus Prime-robot automatisch transformeert in truck en terug
  Play

  Kijk hoe nieuwe Optimus Pri­me-ro­bot automa­tisch transfor­meert in truck en terug

 2. 'Dognappers' bellen aan en dringen huis binnen, maar baasje Ryan vecht terug
  Play

  'Dognappers' bellen aan en dringen huis binnen, maar baasje Ryan vecht terug