Het werd zaterdag erg druk op het strand van Blankenberge
Volledig scherm
PREMIUM
Het werd zaterdag erg druk op het strand van Blankenberge © BHT

REPORTAGE. Combinatie van massa volk en springtij bezorgt Blankenberge geen problemen: “Het is goed dat er vooraf gewaarschuwd werd”

BlankenbergeMet 30 graden op het strand trok een massa dagjestoeristen zaterdag naar zee. Vooraf werd gewaarschuwd voor het springtij, zo rond een uur of vier, maar dat leverde gelukkig geen problemen op. Twee jaar geleden vormde die combinatie nog de aanleiding voor hevige vechtpartijen in Blankenberge, dit keer bleef het rustig. “We waren hierop voorbereid”, zegt baigneur Eline Heyze.

 1. Lokaal bestuur Blankenberge organiseert workshops in het kader van tiendaagse van de Geestelijke Gezondheid
  Blankenberge

  Lokaal bestuur Blankenber­ge organi­seert workshops in het kader van tiendaagse van de Geestelij­ke Gezondheid

  Van 1 tot 10 oktober wordt in Vlaanderen de 10-daagse van de Geestelijke Gezondheid georganiseerd. Onder het motto ‘samen veerKRACHTig’ wordt iedereen aangemoedigd om de eigen kracht te ontdekken. Het lokaal bestuur van Blankenberge organiseert op 1 oktober van 14 tot 18 uur een gratis namiddag vol activiteiten in het kader van deze 10-daagse en dat voor jongeren en hun ouders.
 2. Na elf jaar gaat politiehond Aslan (11) met pensioen: “Het spreekwoord ‘zo trouw als een hond’ lijkt voor hem uitgevonden”
  PREMIUM
  Knokke-Heist/Damme

  Na elf jaar gaat politie­hond Aslan (11) met pensioen: “Het spreek­woord ‘zo trouw als een hond’ lijkt voor hem uitgevon­den”

  Na een carrière van elf jaar neemt de politiezone Damme/Knokke-Heist afscheid van politiehond Aslan. De viervoeter was al elf jaar in dienst, en dat is relatief lang. Hondenbegeleidster Gülser Koca trainde Aslan sinds hij negen maanden oud was. Een definitief afscheid is het evenwel niet. “Hij woont bij mij, al zal ik hem op werkvlak zeker missen", vertelt Gülser. Binnen de politiezone klinkt het dat de opvolging wel al klaarstaat.
 1. De carrousel op het Koning Leopold III-plein keert terug naar zijn thuisland Frankrijk: “Dit was één van onze beste zomers”
  Blankenberge

  De carrousel op het Koning Leopold III-plein keert terug naar zijn thuisland Frankrijk: “Dit was één van onze beste zomers”

  Het is al meer dan twintig jaar een vertrouwd beeld voor de bezoekers van Blankenberge die voorbij het Koning Leopold III-plein passeren: de imposante carrousel die vanaf Hemelvaart tot half september in de badstad staat opgesteld. Na een volledige dag demonteren vertrok de oplegger woensdagavond richting Frankrijk waar de paardjesmolen op de kerstmarkt van Romilly-sur-Seine terug te vinden is.