Volledig scherm
PREMIUM
© BELGA

RECONSTRUCTIE. Van een hittedag op het strand tot gigantische vechtpartij: hoe liep het zo uit de hand aan de kust?

Zonnekloppers - sinds zaterdag mag dat woord letterlijk genomen worden in Blankenberge. Op een overvol strand keerden tientallen badgasten zich in de late namiddag tegen de politie. Met getrokken wapenstok, honden en schilden probeerden die de heethoofden te bedaren en uit elkaar te drijven. Wat is er precies gebeurd en hoe is het zo uit de hand kunnen lopen? We reconstrueren de feiten uur na uur.

 1. Extra patrouilles in Knokse uitgaansbuurt om Nederlands ‘horecatoerisme’ in beeld te brengen: “Indien nodig zullen we ingrijpen”
  PREMIUM
  Knokke-Heist/Sluis

  Extra patrouil­les in Knokse uitgaans­buurt om Nederlands ‘horecatoe­ris­me’ in beeld te brengen: “Indien nodig zullen we ingrijpen”

  De politie van Knokke-Heist gaat de komende dagen extra patrouilles inzetten in het uitgaansleven om te controleren of er plots massaal veel Nederlands de horeca in de kustgemeente komen bezoeken. Dat bevestigt korpschef Steve Desmet. Op zich is dat niet verboden, maar het gemeentebestuur wil de situatie nauwlettend in het oog houden. “Als de gezondheid van onze inwoners in het gedrang dreigt te komen, zullen we doortastend optreden”, zegt schepen Anthony Wittesaele (GBL).
 2. De coronacijfers in Blankenberge van zaterdag 17 oktober

  De coronacij­fers in Blankenber­ge van zaterdag 17 oktober

  In Blankenberge zijn er volgens de laatste cijfers van Sciensano minder dan 5 besmettingen met corona bijgekomen op één dag. Dit brengt het totaal over de laatste 14 dagen op 28 gevallen. Sciensano heeft enkele alarmdrempels gedefinieerd op basis van het aantal gevallen per 100.000 inwoners over de laatste 14 dagen. Voor Blankenberge komt dat getal nu op 137 te liggen. Blankenberge heeft daarmee meer dan 100 gevallen en daarom overschrijdt de gemeente op dit moment alarm niveau 4 en krijgt ze een rode kleur. Dit is de hoogst gedefiniëerde alarmdrempel. De cijfers van Sciensano worden dagelijks gepubliceerd.