Burgemeester Daphné Dumery verliest de steun van haar meerderheidspartij Vooruit. "Pijnlijk en onbegrijpelijk", zegt ze.
Volledig scherm
Burgemeester Daphné Dumery verliest de steun van haar meerderheidspartij Vooruit. "Pijnlijk en onbegrijpelijk", zegt ze. © Florian Van Eenoo Photo News

Politieke chaos in Blankenberge: schepencollege moet bevoegdheden afgeven aan gemeenteraad. “Triestig dat het zover moet komen”

BlankenbergeDe politieke chaos in Blankenberge is compleet. Een extra gemeenteraad besliste vrijdag immers om de niet-wettelijke bevoegdheden van het schepencollege weer over te nemen. Dat betekent dat voor de meeste toekomstige beslissingen moet teruggekoppeld worden naar de gemeenteraad. “Triestig voor onze stad dat het zover moet komen”, zegt burgemeester Daphné Dumery.

  1. ASSISEN. Jonckheere (32) nam jarenlang daklozen in huis: "Maar nu wordt hij door iedereen genegeerd”
    PREMIUM
    Oostende

    ASSISEN. Jonckheere (32) nam jarenlang daklozen in huis: "Maar nu wordt hij door iedereen genegeerd”

    Ondanks z'n eigen drugsverslaving bood Tommy Jonckheere (32) andere kwetsbare mensen in Oostende een helpende hand aan. Albert Boedts, vrijwilliger in buurthuis Oud Hospitaal, vertelde tijdens z'n getuigenis in het Brugse assisenhof dat de beschuldigde al jarenlang daklozen opving. “Toen ik de feiten vernam, dacht ik dan ook eerst dat Tommy slachtoffer geworden was", vertelde hij. Samen met Tommy’s moeder hield de man een waar pleidooi voor Jonckheere.