De Pier van Blankenberge ligt bedolven onder tonnen zand
Volledig scherm
De Pier van Blankenberge ligt bedolven onder tonnen zand © Mathias Mariën

Pier van Blankenberge ligt bedolven onder tonnen zand na doortocht storm Ciara

De Pier van Blankenberge ligt na de doortocht van storm Ciara onder tonnen zand. De technische dienst van de stad zal de komende tijd een flink karwei hebben om alles zandvrij te maken. 

 1. Plechtige opening tijdelijke containerklassen: “Ik zag vandaag alleen maar blije gezichten”
  Blankenberge

  Plechtige opening tijdelijke container­klas­sen: “Ik zag vandaag alleen maar blije gezichten”

  In basisschool campus Schaapstraat SJSP in Blankenberge zijn de nieuwe containerklassen plechtig geopend in aanwezigheid van burgemeester Björn Prasse (Open Vld) en schepen van onderwijs Katy Kamoen (Open Vld). “De containers zijn mooi ingerichte lokalen en zijn voorzien van alle technologie om het schooljaar optimaal te starten”, aldus directeur coördinerende taken Pieter De Rycker.
 2. SportKompas helpt Blankenbergse jeugd juiste sport te kiezen
  Blankenberge

  SportKom­pas helpt Blanken­berg­se jeugd juiste sport te kiezen

  Sport Vlaanderen introduceert het SportKompas, een test waardoor kinderen makkelijker een sport kunnen kiezen die aansluit bij hun lichaamsbouw. Op 13 en 14 september streek het testteam van de organisatie neer in Blankenberge, waar het maar liefst 168 leerlingen uit verschillende Blankenbergse scholen aan de test onderwierp. Op basis van verschillende bewegingsoefeningen kreeg elke leerling uiteindelijk een rapport van zeven sporten waarvoor ze het meeste aanleg hebben.
 1. Vief Petanqueclub De Korenbloem viert 25-jarig bestaan: “Het is een speciale dag vandaag”
  Blankenberge

  Vief Petanque­club De Korenbloem viert 25-jarig bestaan: “Het is een speciale dag vandaag”

  Woensdag vierde Vief Blankenberge haar 25-jarig bestaan in aanwezigheid van burgemeester Björn Prasse (Open Vld) en enkele schepen. Kaartershuisje Roeschaert in het Koning Albert I-park, het clubhuis van petanqueclub Korenbloem, zat dan ook afgeladen vol met meer dan 60 trotse leden die het zilveren jubileum van hun club voor geen goud wilden missen. “Ik hoop met deze groep nog lang door te gaan”, aldus secretaris Ronald Plovie.