De beklaagde werd in 1990 veroordeeld door het hof van assisen in Brugge. (illustratiebeeld)
Volledig scherm
De beklaagde werd in 1990 veroordeeld door het hof van assisen in Brugge. (illustratiebeeld) © Proot

Ooit levenslang gekregen omdat hij bed van dochtertje in brand stak, nu 30 maanden cel voor diefstallen

Knokke/Oostende/Blankenberge/GentEen 69-jarige man is in de Brugse rechtbank tot 30 maanden cel veroordeeld voor een reeks winkeldiefstallen en misbruik van vertrouwen. Marc M. is wel wat gewoon, want in 1990 kreeg hij al eens levenslang in het assisenhof in Brugge.

 1. En plots zijn veertien kunstwerken met waarde van 20 miljoen euro weg uit natuurgebied in Knokke-Heist: “Het is hier geen jungle”
  PREMIUM
  Knokke-Heist

  En plots zijn veertien kunstwer­ken met waarde van 20 miljoen euro weg uit natuurge­bied in Knok­ke-Heist: “Het is hier geen jungle”

  “Zonder vergunning kunnen we niet tolereren dat er zomaar kunstwerken worden neergepoot. Zeker niet in natuurgebied.” Burgemeester Piet De Groote (GBL) heeft veertien kunstwerken van de openluchtexpo Sculpture Link laten verwijderen. Reden? Er was geen vergunning. Curator Alexander Tuteleers wist naar eigen zeggen van niks. Iets wat ze in Knokke-Heist dan weer tegenspreken. Het resultaat blijft hetzelfde: de kunstwerken van de Britse kunstenaar Barry Flanagan, met een waarde van 20 miljoen euro, zijn weggehaald.
 2. Bluetoothspeakers die het langer volhouden dan jezelf: drie modellen met een batterijduur tot 25 uur
  Tweakers

  Bluetooth­spea­kers die het langer volhouden dan jezelf: drie modellen met een batterijd­uur tot 25 uur

  De zomer lacht ons toe: van bruisende terrasjes tot bomvolle parken over sfeervolle campings. Het zijn ideale gelegenheden voor een fijn streepje muziek. Een bluetoothspeaker - mét lange batterijduur - is daarvoor het perfecte gadget. Hoe herken je de beste exemplaren? En welke speakers – per budgetcategorie eentje – verkiest expert Eric Van Ballegoie van technologiesite Tweakers?
 1. Vijf weekendtips in Zuid-West-Vlaanderen: van historische vliegtuigen over hardcoretoestanden naar een uitgestelde carnavalstoet
  PREMIUM
  Tielt/Moorsele/Ieper/Zwevezele/Menen

  Vijf weekend­tips in Zuid-West-Vlaanderen: van histori­sche vliegtui­gen over hardcore­toe­stan­den naar een uitgestel­de carnaval­stoet

  Aan de weergoden zal het niet liggen. Het begin van de grote vakantie kondigt zich veelbelovend aan, een paraplu zal je in het beste geval alleen nodig hebben om wat beschutting te zoeken tegen de zon. Ideaal weer dus om er op uit te trekken in onze regio. De activiteitenkalender is goed gevuld, met aanraders zoals het Kunstenfestival in Watou, de Berenfeesten in Meulebeke en de Maria-Ommegang in Poperinge. Voor wie last minute nog wat inspiratie zoekt, selecteerden we graag nog vijf andere ideeën voor een uitstapje, of meer. Geniet ervan!