Dirk Callier in de winkel van de drukkerij. “Je merkt dat ouders en hun kinderen in september nog vaak naar ons komen voor duurzaam en kwalitatief materiaal.”
Volledig scherm
PREMIUM
Dirk Callier in de winkel van de drukkerij. “Je merkt dat ouders en hun kinderen in september nog vaak naar ons komen voor duurzaam en kwalitatief materiaal.” © Dirk Callier

Nog geen opvolging voor 100-jarige drukkerij Callier, maar kleinzoon Dirk hoopt op een goede afloop: “Na drie generaties is de zaak nog steeds springlevend”

BlankenbergeDrukkerij Callier in de Weststraat in Blankenberge blaast dit jaar honderd kaarsjes uit. Het familiebedrijf – opgericht door Jules, daarna met zoon Jozef en sinds 1998 met kleinzoon Dirk aan het roer – is trots op deze bijzondere verjaardag. De kans is evenwel groot dat de zaak binnenkort niet meer in de familie blijft, want zoon Matthias bewandelt zijn eigen weg als piloot. “Ik ben ervan overtuigd dat we snel een overnemer zullen vinden. Want ook na honderd jaar blijft onze zaak kerngezond”, aldus Dirk.

  1. Afscheid van een icoon: promenade van Blankenbergse Pier gaat morgen dicht. “Hier geldt ongeschreven wet dat je iedereen kan aanklampen voor een praatje”
    PREMIUM

    Afscheid van een icoon: promenade van Blanken­berg­se Pier gaat morgen dicht. “Hier geldt ongeschre­ven wet dat je iedereen kan aanklampen voor een praatje”

    Vanaf morgen kan je de promenade van de iconische Blankenbergse Pier niet meer op. Die staat er al sinds 1933 en kreunt onder het betonrot. Ze gaat rond de jaarwisseling tegen de vlakte, tegen 2025 krijgt ze haar oude glorie terug. Vandaag kwamen tientallen mensen nog even genieten van een toertje en een babbeltje op de wandelweg. “Het is een plek van rust, en van verbondenheid met de zee.”