Een fietser op het huidige fietspad langs de Ruzettelaan.
Volledig scherm
Een fietser op het huidige fietspad langs de Ruzettelaan. © Benny Proot

Nieuw fietspad voor ‘knelpunt' Ruzettelaan in Blankenberge

BlankenbergeEr komt een nieuw fietspad langs de Albéric Ruzettelaan, een van de grote knelpunten voor fietsers in Blankenberge. De provincie keurde de opdracht goed. 

 1. Nederlandse jongeren opgepakt in Knokke na reeks vandalenstreken langs openbare weg. Burgemeester: “Dat krijg je, als je cafés om 1 uur sluit”
  Knokke-Heist

  Nederland­se jongeren opgepakt in Knokke na reeks vandalen­stre­ken langs openbare weg. Burgemees­ter: “Dat krijg je, als je cafés om 1 uur sluit”

  Een groep van zes Nederlandse jongeren is maandag opgepakt wegens een rist vernielingen in het straatbeeld van Knokke-Heist. Ze hadden onder meer boompjes op de openbare weg afgekraakt en nog tal van andere vernielingen aangericht. Burgemeester Piet De Groote (Gemeentebelangen) zal de kosten verhalen op de daders. “Ik heb ook nog steeds mijn twijfels bij het sluitingsuur van de horeca om 1 uur. Dan krijg je dergelijke stoten.”
 2. “Hotels zo goed als volzet en 250.000 dagjestoeristen”: kust heeft seizoen goed ingezet ondanks minder treinen vanuit Eupen en Luik
  Nieuwpoort, Oostende, Blankenberge

  “Hotels zo goed als volzet en 250.000 dagjestoe­ris­ten”: kust heeft seizoen goed ingezet ondanks minder treinen vanuit Eupen en Luik

  Door de wateroverlast reden er geen treinen vanuit Eupen en Luik naar de kust. Toch was het aan zee behoorlijk druk met op zaterdag 110.000 dagjestoeristen en zondag 140.000. De hotels zaten zaterdagavond voor negentig procent en meer vol en die trend houdt al zeker aan tot en met woensdag. Wij gingen dit weekend een kijkje nemen in Oostende, Blankenberge en Nieuwpoort.