Eigenaar Michel Van den Brande met zijn partner Sofie (l) en uitbaatster Linda bij het nieuwe bord dat de nieuwe maatregel aankondigt.
Volledig scherm
Eigenaar Michel Van den Brande met zijn partner Sofie (l) en uitbaatster Linda bij het nieuwe bord dat de nieuwe maatregel aankondigt. © Michel Van den Brande

Michel Van den Brande behoudt avondklok in Pand18: “Uit respect voor de buren blijft middernacht het sluitingsuur”

BlankenbergeDoor de afschaffing van de avondklok op 1 oktober mogen horecazaken opnieuw hun sluitingsuur zelf bepalen. Op de Grote Markt in Blankenberge zal café Pand18 van ondernemer en Sky is the Limit-deelnemer Michel Van den Brande zijn deuren evenwel permanent sluiten om middernacht. Hij komt daarmee tegemoet aan de bovenburen. “Het probleem van geluidsoverlast was onder de vorige eigenaars volledig geëscaleerd. Ik ben blij dat ik de kwestie heb kunnen oplossen”, aldus Van den Brande.

 1. 200 oproepen voor stormschade in noorden van West-Vlaanderen: vooral omgewaaide bomen en averij aan daken
  Brugge/De Haan/Oostende/Blankenberge/Diksmuide/Veurne/De Panne

  200 oproepen voor stormscha­de in noorden van West-Vlaanderen: vooral omgewaaide bomen en averij aan daken

  De brandweerkorpsen aan de kust en in het hinterland hebben woensdagnacht en donderdagochtend de handen vol gehad met storm Aurore. De brandweer ontving sinds woensdagavond zo'n tweehonderd oproepen. Bij Plopsaland zagen ze het grote spandoek aan de ingang losgerukt worden en bij een restaurant op de Visserskaai in Oostende vloog een schoorsteen door het dak van de keuken.
 2. Sluikstort en zwerfvuil in het vizier tijdens Week van de Handhaving
  Blankenberge

  Sluikstort en zwerfvuil in het vizier tijdens Week van de Handhaving

  Van 4 tot 10 oktober vindt in Vlaanderen de Week van de Handhaving plaats. Tijdens deze week vestigt Mooimakers, het Vlaamse initiatief tegen zwerfvuil en sluikstort, samen met de lokale besturen de aandacht op deze illegale praktijk. Dit doet ze door burgers te sensibiliseren en eventuele overtreders te beboeten. “Zwerfvuil en sluikstort kosten de stad handenvol geld dat veel nuttiger kan besteed worden”, aldus schepen voor milieu Jurgen Content (Vooruit).
 3. Nederlanders riskeren tot acht jaar cel voor diefstal van Range Rovers: “Bende hield zich bezig met internationale autozwendel”
  Knokke/Antwerpen

  Nederlan­ders riskeren tot acht jaar cel voor diefstal van Range Rovers: “Bende hield zich bezig met internatio­na­le autozwen­del”

  Vier Nederlanders riskeren in de Brugse rechtbank tot acht jaar cel voor de diefstal van acht Range Rovers in het Antwerpse. Twee diefstallen in Knokke mislukten dan weer. Volgens het Openbaar Ministerie hielden de mannen zich bezig met internationale autozwendel. “Slechts drie wagens konden teruggevonden worden”, stelde de procureur.