De rechtbank in Brugge.
Volledig scherm
De rechtbank in Brugge. © Benny Proot

Man (37) die z'n 17-jarige stiefzus verkrachtte, moet drie jaar in gevangenis

Blankenberge/GeraardsbergenEen 37-jarige man uit Geraardsbergen heeft in de Brugse rechtbank 3 jaar effectief gekregen voor de verkrachting van z’n 17-jarige stiefzus. De feiten vonden begin 2018 plaats toen het slachtoffer lag te slapen in de toenmalige woning van Christophe V. in Blankenberge.

 1. Warmtepomp vanaf 2026 verplicht in nieuwbouw: zoveel kosten de verschillende soorten
  Livios

  Warmtepomp vanaf 2026 verplicht in nieuwbouw: zoveel kosten de verschil­len­de soorten

  Wie bouwt, is vanaf 2026 verplicht om een elektrische warmtepomp te gebruiken om zijn woning te verwarmen. Die bestaan in verschillende varianten. In de praktijk moet je meestal kiezen tussen een warmtepomp die warmte aan de bodem onttrekt of een systeem dat warmte uit de buitenlucht haalt. Wat voor jou de beste keuze is, hangt af van je woonsituatie en budget. Bouwsite Livios zet de opties op een rij.
 2. Bal van de Burgemeester is geannuleerd, Winterpret gaat wél door: “We willen het probleem niet naar andere gemeenten doorschuiven”
  Blankenberge

  Bal van de Burgemees­ter is geannu­leerd, Winterpret gaat wél door: “We willen het probleem niet naar andere gemeenten doorschui­ven”

  Door de stijgende coronacijfers annuleert het Blankenbergse stadsbestuur het jaarlijkse Bal van de Burgemeester. Winterpret, het gloednieuwe winterconcept van de badstad, gaat wel door. “Als wij Winterpret zouden sluiten, zou iedereen zich verplaatsen naar de gemeenten waar wel nog iets doorgaat”, zegt burgemeester Björn Prasse (Open Vld).