Directeur van Ruddersstove Lieven Astaes, Brugs schepen van Sociale Zaken en Ruddersstove-voorzitter Pablo Annys (Vooruit), Blankenbergs schepen voor Sociale Zaken Annie De Pauw (Vooruit) en Blankenbergs schepen van Mobiliteit en Verkeer Patrick De Meulenaere (Open Vld).
Volledig scherm
Directeur van Ruddersstove Lieven Astaes, Brugs schepen van Sociale Zaken en Ruddersstove-voorzitter Pablo Annys (Vooruit), Blankenbergs schepen voor Sociale Zaken Annie De Pauw (Vooruit) en Blankenbergs schepen van Mobiliteit en Verkeer Patrick De Meulenaere (Open Vld). © Maikel Marichael

Maaltijden Ruddersstove komen elektrisch naar je toe

BlankenbergeOnder de noemer ‘Maaltijdzorg Duurzaam en Nabij’ introduceren OCMW Blankenberge en Ruddersstove een elektrische bestelwagen om maaltijden voortaan op een klimaatneutrale manier te vervoeren. Het voertuig kan worden opgeladen via zonnepanelen. 

 1. Boilers, ketels tot zelfs volledige keukens: schade bij werfdiefstal loopt op tot gemiddeld 30.000 euro
  Livios

  Boilers, ketels tot zelfs volledige keukens: schade bij werfdief­stal loopt op tot gemiddeld 30.000 euro

  Zit jij momenteel middenin een bouw- of groot renovatieproject? Dan kan je je werf maar beter goed beveiligen en verzekeren, want de gemiddelde schade bij een werfdiefstal bedraagt zo’n 30.000 euro volgens Federale Verzekering. Bovendien zien ze de diefstal van boilers, verwarmingsketels en nieuwe keukens al enkele jaren sterk toenemen. Bouwmachines en -gereedschap zijn dan weer minder in trek. Wat kan je doen om een werfdiefstal te vermijden? Bouwsite Livios zocht het uit.
 2. Afscheid van een icoon: promenade van Blankenbergse Pier gaat morgen dicht. “Hier geldt ongeschreven wet dat je iedereen kan aanklampen voor een praatje”
  PREMIUM

  Afscheid van een icoon: promenade van Blanken­berg­se Pier gaat morgen dicht. “Hier geldt ongeschre­ven wet dat je iedereen kan aanklampen voor een praatje”

  Vanaf morgen kan je de promenade van de iconische Blankenbergse Pier niet meer op. Die staat er al sinds 1933 en kreunt onder het betonrot. Ze gaat rond de jaarwisseling tegen de vlakte, tegen 2025 krijgt ze haar oude glorie terug. Vandaag kwamen tientallen mensen nog even genieten van een toertje en een babbeltje op de wandelweg. “Het is een plek van rust, en van verbondenheid met de zee.”