Uitbater Thierry Monbaliu begint aan zijn 35e zomer in de Lustige Velodroom.
Volledig scherm
PREMIUM
Uitbater Thierry Monbaliu begint aan zijn 35e zomer in de Lustige Velodroom. © Filip Vanden Berghe

Lustige Velodroom staat te koop, en geïnteresseerden komen van ver: “Alle voorstellen blijven welkom, want er valt altijd te onderhandelen”

BlankenbergeVoor drie euro mag je een ritje van tien minuten maken op de knotsgekke fietsen van de bekendste velodroom van het land. En die staat nu te koop. Thierry Monbaliu (57) vindt immers dat het mooi is geweest. Hij baatte 35 jaar lang de bekende Blankenbergse attractie uit. Nu blijkt er zelfs interesse te zijn vanuit de Dominicaanse Republiek, terwijl ook de onderhandelingen met een Limburgse stad nog aan de gang zijn. “Maar alle voorstellen blijven welkom”, zegt Monbaliu.  

 1. TERRASTIP. ’t Oud Gemeentehuis heeft een van de ruimste terrassen en een nieuwe speeltuin
  PREMIUM
  Varsenare

  TERRASTIP. ’t Oud Gemeente­huis heeft een van de ruimste terrassen en een nieuwe speeltuin

  De hittegolf is dan wel voorbij, het blijft warm en dus zoeken heel wat mensen verkoeling op. Aan zee, maar ook op de vele terrasjes die de regio rijk is. Een van de grootste in zijn soort is in Varsenare te vinden. Letterlijk onder de kerktoren: ’t Oud Gemeentehuis. De plaats waar Club Brugge zijn kampioenschap kwam vieren en André Hazes Jr. al eens spontaan naar de micro grijpt. Maar net zo goed de plek waar ondergetekende de verjaardag van zijn dochter (8) ging vieren.
 2. Liegen over je vorige loon om een hoger salaris te strikken? Dit zeggen de experts
  Jobat

  Liegen over je vorige loon om een hoger salaris te strikken? Dit zeggen de experts

  Heb je een nieuwe baan in het vizier, komt vroeg of laat het onderwerp ‘loon’ naar boven. Om je nieuwe salaris te bepalen of een goed voorstel te kunnen doen, durft een werkgever daarbij al eens vragen wat je op je huidige job verdient. Vind je dit maar een ongemakkelijke vraag en weet je er geen blijf mee? Is je huidige loon aan de lage kant en wil je een mooie promotie niet mislopen met een al te eerlijk antwoord? Jobat.be legt de kwestie voor aan hr-dienstverlener SD Worx.
 1. Waterpeil van Damse Vaart stond nooit eerder zo laag in richting van Nederland: overzetboot Kobus uit voorzorg gesloten
  PREMIUM
  Damme/Brugge

  Waterpeil van Damse Vaart stond nooit eerder zo laag in richting van Nederland: overzet­boot Kobus uit voorzorg gesloten

  Het waterpeil langs de Damse Vaart, in het stuk tussen de Siphon en Nederland, is in geen decennia zo laag geweest als nu. De oorzaak: een combinatie van de droogte én een slecht werkend pompsysteem. Kobus, de overzetboot die je zelf moet bedienen in Lapscheure, ligt zelfs aan de ketting. “Dit is hoogst uitzonderlijk", zegt gedeputeerde Jurgen Vanlerberghe.
 2. Dierenspeciaalzaak organiseert speciaal weekend voor viervoeters in ‘Hondenkoer’, dat al duizenden honden lokte: “Een schot in de roos”
  Damme/Brugge

  Dierenspe­ci­aal­zaak organi­seert speciaal weekend voor viervoe­ters in ‘Hondenkoer’, dat al duizenden honden lokte: “Een schot in de roos”

  Met voorlopig ruim 5.000 bezoekers is ‘Hondenkoer’ op de terreinen van de oude militaire kazerne in Sijsele een groot succes. Ook dierenspeciaalzaak Tom&Co is er een vaste waarde en organiseert er op 20 en 21 augustus een uniek Tom&Co-weekend. Tijdens dat weekend kun je je trouwe viervoeter in de watten leggen met leuke Tom&Co-gadgets en toffe workshops.