De kerstparade trekt al sinds 2002 door de straten van Blankenberge.
Volledig scherm
PREMIUM
De kerstparade trekt al sinds 2002 door de straten van Blankenberge. © BELGA

Lopen in een kerstmanpak of genieten van een prachtige kerstparade? Ontdek onze vijf weekendtips in Brugge en aan de kust

Brugge/Blankenberge/Veurne/Middelkerke/KnokkeZin om komend weekend een uitstapje te doen tussen de kerstdiners door? Op zaterdag 25 en zondag 26 december staan in Brugge en aan de kust weer tal van leuke activiteiten op de agenda. Wij lijstten er naar goede gewoonte opnieuw vijf voor jullie op: van een Santa Trail, tot een kerstparade en trendy schaatspiste.

 1. Rotweer zadelt organisatie Rondefeest in Brugge op met kater: “80 tot 90 procent van gemaakte kosten zal betaald moeten worden”
  PREMIUM

  Rotweer zadelt organisa­tie Rondefeest in Brugge op met kater: “80 tot 90 procent van gemaakte kosten zal betaald moeten worden”

  Het had een perfecte opwarmer moeten worden voor de start van De Ronde op de Markt van Brugge. Het Comité voor Initiatief was al enkele maanden bezig met de intensieve voorbereidingen voor de muzikale avond die letter en figuurlijk in het water valt. We zochten voorzitter Filip De Craemer op voor een eerste reactie op de annulatie. “Dit heeft ook voor onze vereniging zware financiële gevolgen.”
  Brugge
 2. Bruggeling (34) die dagen onschuldig in Mexicaanse cel zat herenigd met familie: “Allemaal gewoon omdat ik een witte T-shirt aanhad”
  PREMIUM

  Bruggeling (34) die dagen onschuldig in Mexicaanse cel zat herenigd met familie: “Allemaal gewoon omdat ik een witte T-shirt aanhad”

  Geruststellend nieuws voor Davy Vanderhaeghen (34) en zijn familie: na dagen onzekerheid is de Bruggeling eindelijk weer veilig thuis. Hij landde op de luchthaven van Zaventem, nadat hij enkele dagen onschuldig werd vastgehouden in een Mexicaanse cel. Contact met zijn familie kon de man nauwelijks hebben, waardoor zijn vader en zus even vreesden dat Davy in handen was gevallen van valse agenten. Opvallend: bagage had de man nauwelijks nog bij. En daar is een trieste reden voor.
  Brugge