De Pier in Blankenberge wordt afgebroken
Volledig scherm
De Pier in Blankenberge wordt afgebroken © Benny Proot

IN BEELD. Historisch moment: iconische wandelweg van Blankenbergse Pier verdwijnt onder de sloophamer

BlankenbergeAannemers zijn gestart met de afbraak van de wandelweg richting de Pier van Blankenberge. Historisch, want miljoenen mensen hebben ooit gekuierd tussen de Zeedijk en het kopgebouw. Er komt tegen 2025 een nieuwe wandelweg, die meer aansluit bij het oorspronkelijke ontwerp in het interbellum. 

 1. "Ga niet te vroeg naar bed en eet geen chocolade": vijf tips van de slaapspecialist voor een betere nachtrust
  HLN Shop

  "Ga niet te vroeg naar bed en eet geen chocolade": vijf tips van de slaapspeci­a­list voor een betere nachtrust

  Lig jij wel eens te woelen in bed en/of heb je het moeilijk er ‘s ochtends uit te komen? Slaapproblemen kunnen op termijn zwaar doorwegen op je gemoed en gezondheid. Word je geplaagd door een ontregelde nachtrust, schiet psycholoog en slaapspecialist Annelies Smolders te hulp. Met haar groepspraktijk Huis Midori reikt de ervaringsdeskundige slaapexpertise en therapie op maat aan, en dat doet ze nu ook online met de masterclass ‘Beter Slapen’. HLN Shop kreeg alvast vijf helpende tips.
 2. Lokaal bestuur Blankenberge plaatste extra ondergrondse restafvalcontainers: “En er volgen er dit en volgend jaar nog heel wat”
  Blankenberge

  Lokaal bestuur Blankenber­ge plaatste extra ondergrond­se restafval­con­tai­ners: “En er volgen er dit en volgend jaar nog heel wat”

  Het lokaal bestuur Blankenberge plaatste onlangs enkele nieuwe ondergrondse restafvalcontainers in de Franchommelaan en in de Colombus. Net zoals de containers in de Duindistellaan heb je een Wastedrop-app of restafvalpas nodig om ze te gebruiken. Aan de Waterkasteelstraat ter hoogte van de jachthaven blijven de bestaande containers voorlopig nog met munten werken. Aan de Ruzettelaan werden ze tijdelijk weggehaald, als gevolg van de werken.