Pascal Versteghe voor zijn terras van Mercato op de Grote Markt.
Volledig scherm
Pascal Versteghe voor zijn terras van Mercato op de Grote Markt. © Maikel Marichael

Horeca-uitbaters ontgoocheld dat ‘coronaterrassen’ weg moeten: “Het nieuwe stadsbestuur wil zich laten gelden”

BlankenbergeDe horeca-uitbaters op de Blankenbergse Markt zijn niet te spreken over de beslissing van het stadsbestuur om de ‘coronaterrassen’ na de herfstvakantie op te doeken. “We hadden gehoopt er, mits wat aanpassingen, een winterterras van te maken”, stelt Pascal Versteghe van café Mercato. “De extra terrassen waren sowieso een tijdelijke oplossing, die zou eindigen als de coronamaatregelen zouden versoepelen”, reageert burgemeester Björn Prasse (Open Vld).

 1. Brugse bloemenkunstenaar strijkt eind dit jaar neer in Damme en dat schept hoge verwachtingen: “We pakken met een ‘uitdagende installatie’ uit”
  PREMIUM
  Damme/Brugge

  Brugse bloemenkun­ste­naar strijkt eind dit jaar neer in Damme en dat schept hoge verwachtin­gen: “We pakken met een ‘uitdagende installa­tie’ uit”

  Damme steekt tijdens de komende kerstvakantie opnieuw in een winters sfeertje. Voor de vijfde keer op rij doet het stadsbestuur daarvoor een beroep op de Brugse sfeermaker Frederiek Van Pamel. Vorig jaar mocht Wintersfeer in Damme meer dan 11.000 bezoekers verwelkomen. “Ook dit jaar zal sfeer centraal staan", zegt de kunstenaar, die voor de vijfde editie wil uitpakken met een ‘uitdagende installatie’.
 2. Streamz lanceert trailer van nieuwe docu 'Is Crypto het Nieuwe Goud?’, van zelfde makers als ophefmakende ‘FIRE’
  Play
  TV

  Streamz lanceert trailer van nieuwe docu 'Is Crypto het Nieuwe Goud?’, van zelfde makers als ophefmaken­de ‘FIRE’

  Streamz lost de trailer van de vierdelige documentairereeks ‘Is crypto het nieuwe goud?’ De reeks volgt negen Vlamingen en vier experten in de mysterieuze wereld van cryptovaluta en NFT’s. Ze geven elk een kritische blik op de unieke en bijzondere digitale munt. Maak kennis met de crypto-aanhangers die hun succes en tegenslagen delen. “In 2017 hebben we al onze bezittingen verkocht en dan zijn we voor bitcoin gegaan", klinkt het bij Didi Taihuttu.