Pascal Versteghe voor zijn terras van Mercato op de Grote Markt.
Volledig scherm
Pascal Versteghe voor zijn terras van Mercato op de Grote Markt. © Maikel Marichael

Horeca-uitbaters ontgoocheld dat ‘coronaterrassen’ weg moeten: “Het nieuwe stadsbestuur wil zich laten gelden”

BlankenbergeDe horeca-uitbaters op de Blankenbergse Markt zijn niet te spreken over de beslissing van het stadsbestuur om de ‘coronaterrassen’ na de herfstvakantie op te doeken. “We hadden gehoopt er, mits wat aanpassingen, een winterterras van te maken”, stelt Pascal Versteghe van café Mercato. “De extra terrassen waren sowieso een tijdelijke oplossing, die zou eindigen als de coronamaatregelen zouden versoepelen”, reageert burgemeester Björn Prasse (Open Vld).

  1. Niet meer weg te slaan van radio en tv, maar ‘Messy Chef’ Jelle Beeckman (33) laat job als maatschappelijk werker niet vallen: “Ik werk het liefst met jongeren”
    PREMIUM
    Beernem

    Niet meer weg te slaan van radio en tv, maar ‘Messy Chef’ Jelle Beeckman (33) laat job als maatschap­pe­lijk werker niet vallen: “Ik werk het liefst met jongeren”

    Ooit begon Jelle Beeckman (33) te koken als uitlaatklep tijdens het studeren. Nu kan hij zich een leven zonder niet meer voorstellen. Ook voor luisteraars van Radio 2 en kijkers van Njam! is de Messy Chef intussen een vaste waarde. “Tijdens de coronacrisis is het gewoon ontploft, maar ik doe nog altijd mijn goesting. Ik leg mezelf geen verplichtingen op.”