Hoofdredder Blankenberge en kustreddingsdienst waarschuwen na dood van twee zwemmers: “De zee is geen zwembad”

Blankenberge/ZeebruggeOp het strand van Zeebrugge, op de grens met Blankenberge, zijn zaterdagavond twee mannen met Poolse nationaliteit verdronken ter hoogte van een niet-bewaakt stuk strand. Het gaat om een 30-jarige en 43-jarige man. Een wandelaar trof een van hen dood aan op het strand. De hulpdiensten probeerden het andere slachtoffer nog uit zee te halen maar ook voor hem kwam alle hulp te laat. Gouverneur Carl Decaluwé herhaalt ondertussen zijn pleidooi om mensen die uit onbewaakte zones gered worden, zelf te laten opdraaien voor de kosten. 

 1. Ongeruste leerlingen, ouders en leerkrachten van De Pluim en Het Anker protesteren vlak voor gemeenteraad: schooldossier verdeelt ook meerderheidspartij
  Knokke-Heist

  Ongeruste leerlingen, ouders en leerkrach­ten van De Pluim en Het Anker proteste­ren vlak voor gemeente­raad: schooldos­sier verdeelt ook meerder­heids­par­tij

  Tientallen schoolkinderen, ouders, leerkrachten en andere sympathisanten van gemeentescholen De Pluim en Het Anker in Knokke-Heist zijn donderdagavond, bij de start van de gemeenteraad, samengekomen om te protesteren. De reden van hun onrust: de mogelijke overname van de scholen door het gemeenschapsonderwijs. Ook binnen de meerderheidspartij Gemeentebelangen zijn de meningen verdeeld.
 2. Steeds meer werkgevers delen een winstpremie van zo’n 900 euro met hun werknemers: kom jij ook in aanmerking?
  Jobat

  Steeds meer werkgevers delen een winstpre­mie van zo’n 900 euro met hun werknemers: kom jij ook in aanmerking?

  De winstpremie blaast dit jaar vijf kaarsjes uit. Concreet kunnen werkgevers via deze premie hun medewerkers laten delen in de winst van het voorafgaande boekjaar. HR-dienstverlener SD Worx berekende dat in de eerste zeven maanden van 2022 meer werknemers van zo’n premie genoten dan vorig jaar. Hoe weet je of je daarvoor in aanmerking komt? En hoe werkt dat precies? Jobat.be schept duidelijkheid.