Ex directeur Toerisme Blankenberge Lucien Bullinck: "Guido Depraetere zou postuum ereburger van deze stad moeten worden."
Volledig scherm
PREMIUM
Ex directeur Toerisme Blankenberge Lucien Bullinck: "Guido Depraetere zou postuum ereburger van deze stad moeten worden." © Benny Proot

Hoe oud-toerismedirecteur Lucien Bullinck alle kustgemeenten te snel af was en TIEN OM TE ZIEN naar Blankenberge haalde: “De kracht van televisie is hier meermaals bewezen”

Het is dertig jaar geleden dat het muziekprogramma Tien om te Zien zestien zomers lang haar tenten opsloeg in Blankenberge. Voor de badstad was dat een gouden periode, waar nu nog altijd over gesproken wordt. Toenmalig toerismedirecteur Lucien Bullinck was alle andere kustgemeenten te snel af. “De vriendschap met Guido Depraetere was essentieel.”

  1. Terug naar de gloriedagen van TIEN OM TE ZIEN, met Willy Sommers: “Elke week een gouden plaat, dan stroomde de champagne rijkelijk”
    PREMIUM

    Terug naar de glorieda­gen van TIEN OM TE ZIEN, met Willy Sommers: “Elke week een gouden plaat, dan stroomde de champagne rijkelijk”

    Met de Tien Om Te Zien Top 100 katapulteert Joe ons vandaag terug naar de gloriejaren van het populaire liedjesprogramma op VTM. Dat keert woensdag nog één keer terug, dit keer naar de dijk van Middelkerke. Zanger-presentator Willy Sommers (68) blijft eeuwig verbonden aan TOTZ: “Ik zat er een beetje mee in dat ik mijn eigen liedjes niet zou kunnen brengen als presentator, maar ze stelden mij gerust. En zie wat het teweeg heeft gebracht.”