De enige reptielenzoo in ons land gaat niet meer open.
Volledig scherm
De enige reptielenzoo in ons land gaat niet meer open. © ZOO Antwerpen

Het doek valt over het Serpentarium in Blankenberge: “We zoeken een nieuwe thuis voor meer dan 200 reptielen”

BlankenbergeDe reptielenzoo Serpentarium op de Zeedijk in Blankenberge gaat niet meer open. Vanavond kondigt de dierentuin de definitieve sluiting aan. Serpentarium was sinds 1998 een gewaardeerde attractie.

 1. Heinz keert met Message Ginbar laatste keer terug naar dijk van Zeebrugge: “Gebouw gaat na de zomer tegen de grond”
  Zeebrugge

  Heinz keert met Message Ginbar laatste keer terug naar dijk van Zeebrugge: “Gebouw gaat na de zomer tegen de grond”

  Nog een laatste keer kan je vanaf volgende zaterdag 26 juni naar de Message Ginbar op de dijk van Zeebrugge. Dan opent Heinz van Roye nog één keer de deuren van het gebouw dat ze daar kennen als ‘t Zandlopertje. De horecazaak gaat na de zomer zeker tegen de vlakte, bevestigt de burgemeester. “Niet erg", reageert de uitbater. “We gaan nog één keer knallen.”
 2. Met dit plan bereidt Blankenberge zich voor op drukke zomer: “Respectloos en maatschappelijk onaanvaardbaar gedrag wordt niet getolereerd”
  PREMIUM
  Blankenberge

  Met dit plan bereidt Blankenber­ge zich voor op drukke zomer: “Respect­loos en maatschap­pe­lijk onaanvaard­baar gedrag wordt niet getole­reerd”

  Blankenberge is klaar om deze zomer inwoners, bezoekers en de toeristen op een veilige manier te ontvangen in de stadskern en op het strand. “Ongeacht de positief evoluerende coronacijfers, blijven de regels duidelijk: afstand houden en mondmasker dragen bij grote drukte. Overlast en geweld tolereren we niet en zal prioritair door de politiediensten aangepakt worden”, zegt burgemeester Daphne Dumery (N-VA).
 3. Minister wil overlast aan kust en recreatiedomeinen aanpakken: plaatsverboden, reservatiesystemen, GAS-boetes en meer
  Kust

  Minister wil overlast aan kust en recreatie­do­mei­nen aanpakken: plaatsver­bo­den, reservatie­sys­te­men, GAS-boe­tes en meer

  De overlast van afgelopen zomer zoals op het strand van Blankenberge en Oostende, dat wil minister van Binnenlandse Zaken Annelies Verlinden (CD&V) alvast niet meer zien. Ze heeft een omzendbrief gestuurd naar de lokale overheden en uitbaters van recreatiedomeinen, met mogelijke preventieve en repressieve maatregelen. Ook de handhaving van plaatsverboden wordt makkelijker, want vanaf 1 juli zijn die door alle politiemensen raadpleegbaar in de ANG-database van de politie.