Vechtpartij in Blankenberge.
Volledig scherm
Vechtpartij in Blankenberge. © RV

Hallucinante beelden tonen hoe jongeren agenten aanvallen op strand Blankenberge

In Blankenberge ontstond zaterdagnamiddag een massale vechtpartij op het strand. Tientallen jongeren gedroegen zich opstandig en gingen in confrontatie met de politie. Parasols, strandzeilen en piketten werden gebruikt als wapens. De politie riep massaal versterking op en probeert de rust te doen terugkeren. Blankenberge wordt zondag afgesloten voor dagjestoeristen.

 1. ‘Duivelskoppel’ boekt eerste succesje op weg naar een derde proces: Grondwettelijk Hof moet zaak onderzoeken, maar dat kan al snel een jaar duren
  De Haan

  ‘Duivels­kop­pel’ boekt eerste succesje op weg naar een derde proces: Grondwette­lijk Hof moet zaak onderzoe­ken, maar dat kan al snel een jaar duren

  Jean-Claude Lacote (55) en Hilde Van Acker (58) staan een klein stapje verder in hun strijd om een derde assisenproces te krijgen. Het Hof van Cassatie besliste dinsdag om de zaak van het zogenaamde ‘Duivelskoppel’ te laten bekijken door het Grondwettelijk Hof. “De deur staat voor ons weer op een kiertje”, reageert Kris Vincke, de advocaat van Van Acker.
 2. Passie, liefde en (v)echtscheidingen: deze series over het huwelijk zijn het streamen waard
  Streamz

  Passie, liefde en (v)echtscheidingen: deze series over het huwelijk zijn het streamen waard

  Sinds maandag 13 september kan je op Streamz terecht voor een stevige portie huwelijksdrama met wekelijks een nieuwe aflevering van ‘Scenes from a Marriage’, een moderne remake van Ingmar Bergmans tijdloze ‘Scener ur ett äktenskap’. Liefde, passie, seks, (v)echtscheidingen en verzoeningen laten niemand onberoerd, en dus vullen wij deze week onze Kijkgids aan met onze favoriete series en films over het huwelijk. Van hartzeer in ‘Marriage Story’ (Netflix) en wraaklustige vrouwen in ‘Why Women Kill’ (Streamz) tot een uitgeblust seksleven in ‘Wanderlust’ (Netflix) en een polyamoreus experiment in ‘You Me Her’ (Netflix).