Architectenbureau Maarten Dobbelaere ontwierp de nieuwe gebouwen van GO! basisschool Zilvermeeuw.
Volledig scherm
Architectenbureau Maarten Dobbelaere ontwierp de nieuwe gebouwen van GO! basisschool Zilvermeeuw. © Stad Blankenberge

Groen licht voor renovatie GO! basisschool Zilvermeeuw

BlankenbergeHet college van burgemeester en schepenen leverde onlangs een omgevingsvergunning af om GO! basisschool Zilvermeeuw te verbouwen en restaureren. “Het kleuterpaviljoen maakt plaats voor extra speelruimte, het hoofdgebouw wordt gerenoveerd en breidt verder uit”, aldus schepen van Stedenbouw Patrick De Klerck (Open Vld).

 1. Afval scannen, punten verdienen én korting krijgen dankzij vuilnisbakken van Click
  Blankenberge

  Afval scannen, punten verdienen én korting krijgen dankzij vuilnisbak­ken van Click

  Om de strijd met zwerfvuil aan te binden, introduceert de stad Blankenberge nieuwe roze afvalbakken. Ze zijn gekoppeld aan de Click-app waarop je punten kan bijhouden nadat je afval in een van de vuilnisbakken hebt gedeponeerd. Met die punten kan je vervolgens korting krijgen bij lokale handelaars. “Wat je thuis doet, kan je nu ook op een leuke manier onderweg doen”, zegt burgemeester Björn Prasse (Open Vld).
 2. Sport, emoties én drama: vijf meeslepende streamingtips
  Streamz

  Sport, emoties én drama: vijf meeslepen­de streaming­tips

  Weinig hobby’s maken zo veel emoties in ons los als sport. Naar aanleiding van de nieuwe Streamz-release ‘The Window’, dat zich afspeelt tijdens de transferperiode binnen het voetbal, vullen wij onze Kijkgids deze week aan met andere topseries en films die drama en sport verweven tot een meeslepende kijkervaring. Diepe karakterstudies in ‘Friday Night Lights’ (Hulu), datagedreven stuntwerk in ‘Moneyball’ (Netflix), hilarische scènes in ‘Ted Lasso’ (Apple TV+) en een temperamentvolle basketbalcoach in ‘Big Shot’ (Disney+): dit zijn onze favoriete sporttitels om te streamen.
 1. Zestiger kreeg ooit levenslang omdat hij bed van z'n 7-jarig dochtertje in brand stak en wordt nu opnieuw veroordeeld voor diefstal van... een urne
  Bredene/Oostende/Knokke/De Haan

  Zestiger kreeg ooit levenslang omdat hij bed van z'n 7-jarig dochtertje in brand stak en wordt nu opnieuw veroor­deeld voor diefstal van... een urne

  Een 69-jarige man uit Bredene heeft 2 jaar cel gekregen voor 21 diefstallen aan de kust. Marc M. is allesbehalve een onbekende voor het gerecht. Hij kreeg 31 jaar geleden in het Brugse assisenhof levenslang, omdat hij z’n 7-jarig dochtertje probeerde te wurgen en vervolgens haar bed in brand stak. Ditmaal graaide hij onder meer een urne mee uit een woning.