Het is nog niet duidelijk wat er na de verhuis zal gebeuren met de site in de Schaarbruggestraat.
Volledig scherm
Het is nog niet duidelijk wat er na de verhuis zal gebeuren met de site in de Schaarbruggestraat. © Google Street View

Gemeenteraad Blankenberge zet licht op groen voor aankoop gronden langs Brugsesteenweg met het oog op nieuw containerpark: “We zullen natuurlijk het huidige personeel meenemen naar de nieuwe locatie”

BlankenbergeDe gemeenteraad van Blankenberge heeft het licht op groen gezet voor de aankoop van verschillende percelen weiland, grond en een garagewerkplaats met geïntegreerde woning langs de Brugse Steenweg met het oog op de realisatie van een nieuw recyclagepark. In totaal telt het lokaal bestuur 1.130.320 euro neer hiervoor. 

  1. En plots zijn veertien kunstwerken met waarde van 20 miljoen euro weg uit natuurgebied in Knokke-Heist: “Het is hier geen jungle”
    PREMIUM
    Knokke-Heist

    En plots zijn veertien kunstwer­ken met waarde van 20 miljoen euro weg uit natuurge­bied in Knok­ke-Heist: “Het is hier geen jungle”

    “Zonder vergunning kunnen we niet tolereren dat er zomaar kunstwerken worden neergepoot. Zeker niet in natuurgebied. Het is hier geen jungle.” Burgemeester Piet De Groote (GBL) heeft veertien kunstwerken van de openluchtexpo Sculpture Link laten verwijderen. Reden? Er was geen vergunning. Curator Alexander Tuteleers wist naar eigen zeggen van niks. Iets wat ze in Knokke-Heist dan weer tegenspreken. Het resultaat blijft hetzelfde: de kunstwerken van de Britse kunstenaar Barry Flanagan, met een waarde van 20 miljoen euro, zijn weggehaald.