Fietsmarkeringen in zes wijken

 1. De coronacijfers in Blankenberge van woensdag 14 oktober

  De coronacij­fers in Blankenber­ge van woensdag 14 oktober

  In Blankenberge zijn er volgens de laatste cijfers van Sciensano minder dan 5 besmettingen met corona bijgekomen op één dag. Dit brengt het totaal over de laatste 14 dagen op 23 gevallen. Sciensano heeft enkele alarmdrempels gedefinieerd op basis van het aantal gevallen per 100.000 inwoners over de laatste 14 dagen. Dat getal komt voor Blankenberge op 112 te liggen. Omdat Blankenberge meer dan 100 gevallen heeft, overschrijdt de gemeente op dit moment alarm niveau 4 en krijgt hiermee een rode kleur. Dit is de hoogst gedefiniëerde alarmdrempel. De cijfers van Sciensano worden dagelijks gepubliceerd.
 2. Blankenberge schakelt versnelling hoger: “Er komt 4,2 kilometer aan fietspaden bij. En we verwachten veel van de fietssnelweg langs de kust”
  PREMIUM
  Blankenberge

  Blankenber­ge schakelt versnel­ling hoger: “Er komt 4,2 kilometer aan fietspaden bij. En we verwachten veel van de fietssnel­weg langs de kust”

  Met de recent aangelegde Weststraat, de goedgekeurde plannen voor de heraanleg van de Hugo Verriestlaan én een oplossing voor ‘zorgenkind’ Ruzettelaan zal er de komende jaren minstens 4,2 kilometer aan fietspaden in Blankenberge bijkomen. “We verwachten veel van de fietssnelweg tussen Blankenberge en Oostende", zegt schepen Sandy Buysschaert.
 3. De coronacijfers in Blankenberge van zaterdag 17 oktober

  De coronacij­fers in Blankenber­ge van zaterdag 17 oktober

  In Blankenberge zijn er volgens de laatste cijfers van Sciensano minder dan 5 besmettingen met corona bijgekomen op één dag. Dit brengt het totaal over de laatste 14 dagen op 28 gevallen. Sciensano heeft enkele alarmdrempels gedefinieerd op basis van het aantal gevallen per 100.000 inwoners over de laatste 14 dagen. Voor Blankenberge komt dat getal nu op 137 te liggen. Blankenberge heeft daarmee meer dan 100 gevallen en daarom overschrijdt de gemeente op dit moment alarm niveau 4 en krijgt ze een rode kleur. Dit is de hoogst gedefiniëerde alarmdrempel. De cijfers van Sciensano worden dagelijks gepubliceerd.
 1. Wouter Blomme (45) staat als voorzitter van Unizo meer dan ooit in de vuurlijn: “We krijgen huilende zelfstandigen aan de lijn. Ze zijn de wanhoop nabij”
  PREMIUM
  West-Vlaanderen

  Wouter Blomme (45) staat als voorzitter van Unizo meer dan ooit in de vuurlijn: “We krijgen huilende zelfstandi­gen aan de lijn. Ze zijn de wanhoop nabij”

  “Het zijn andere telefoontjes. De toon is anders. In de eerste lockdown waren ondernemers strijdbaar, nu heersen frustraties, woede en onmacht.” Unizo-directeur Wouter Blomme (45) en zijn medewerkers voelen zich dezer dagen meer psycholoog dan dienstverlener. “Er zijn er die zichzelf hebben heruitgevonden, maar dat kan niet in elke sector.” Een gesprek aan het front.
 1. Hartverwarmende actie: 12-jarige Tommy maakt baseballknuppels van afgebroken hout door windstorm
  Play

  Hartverwar­men­de actie: 12-jarige Tommy maakt baseball­knup­pels van afgebroken hout door windstorm

 2. Je rug helemaal plooien of je nek 180 graden draaien: deze man doet alsof het niets is
  Play

  Je rug helemaal plooien of je nek 180 graden draaien: deze man doet alsof het niets is