Bij de lancering hoorde een taartmoment met Frederik Vantyghem (Fiberklaar) en het 
lokale bestuur van Blankenberge.
Volledig scherm
PREMIUM
Bij de lancering hoorde een taartmoment met Frederik Vantyghem (Fiberklaar) en het lokale bestuur van Blankenberge. © RV

Fiberklaar start uitrol glasvezelnetwerk in Blankenberge: meer dan 20% van Blankenbergenaars wil fiberaansluiting

BlankenbergeFiberklaar gaat officieel van start met de uitrol van zijn open glasvezelnetwerk in Blankenberge. Nadat twintig procent van de inwoners zich engageerden voor een fiberabonnement bij een van de deelnemende internetproviders wordt de badstad officieel de eerste West-Vlaamse stad en de eerste kuststad waar Fiberklaar van start gaat. In totaal gaat het in een eerste fase om potentieel 7.265 glasvezelaansluitingen in het centrum en het zuiden van de stad. Na een lokale informatiecampagne volgt eind augustus de eerste spadesteek samen met aannemer Fiber4Flanders. In een volgende fase volgt een uitrol naar Blankenberge kust. Inwoners kunnen tijdens de werken nog steeds hun woning gratis fiberklaar laten maken, zonder abonnementsverplichting.

  1. Hoofdredder Blankenberge en kustreddingsdienst waarschuwen na dood van twee zwemmers: “De zee is geen zwembad”
    Play
    Blankenberge/Zeebrugge

    Hoofdred­der Blankenber­ge en kustred­dings­dienst waarschu­wen na dood van twee zwemmers: “De zee is geen zwembad”

    Op het strand van Zeebrugge, op de grens met Blankenberge, zijn zaterdagavond twee mannen met Poolse nationaliteit verdronken ter hoogte van een niet-bewaakt stuk strand. Het gaat om een 30-jarige en 43-jarige man. Een wandelaar trof een van hen dood aan op het strand. De hulpdiensten probeerden het andere slachtoffer nog uit zee te halen maar ook voor hem kwam alle hulp te laat. Gouverneur Carl Decaluwé herhaalt ondertussen zijn pleidooi om mensen die uit onbewaakte zones gered worden, zelf te laten opdraaien voor de kosten.