Raadslid Tanguy Veys aan het stadhuis. "Ik heb niet zes jaar hard gewerkt om ter plaatse te blijven trappelen."
Volledig scherm
Raadslid Tanguy Veys aan het stadhuis. "Ik heb niet zes jaar hard gewerkt om ter plaatse te blijven trappelen." © Proot

'Enfant terrible' gaat voor burgemeesterssjerp

BLANKENBERGEGemeenteraadslid Tanguy Veys (45) neemt afstand van Vlaams Belang en trekt met zijn eigen lijst Beter Blankenberge naar de kiezer. De omstreden politicus heeft torenhoge ambities. "Als lijsttrekker is het uiteraard mijn ambitie om burgemeester te worden. Mijn verleden als herrieschopper mag geen obstakel vormen", zegt Veys.

  1. Parket wil 13 Blankenbergse stranduitbaters voor strafrechter: “Er werd met elkaar gesproken, maar zijn er grenzen overschreden? Dat is de vraag”
    PREMIUM

    Parket wil 13 Blanken­berg­se stranduit­ba­ters voor strafrech­ter: “Er werd met elkaar gesproken, maar zijn er grenzen overschre­den? Dat is de vraag”

    Het parket van Brugge wil 13 strandbaruitbaters uit Blankenberge doorverwijzen naar de correctionele rechtbank. Volgens het parket maakten de baigneurs prijsafspraken voor de bieding op de plekken op het strand, wat verboden is. Ook enkele leden van het toenmalige stadsbestuur werden genoemd in het dossier. De zaak kwam woensdag opnieuw voor de raadkamer. Maar hoe zat het precies in elkaar? En wat zeggen de verdachten zelf?
    Blankenberge