Simulatie nieuwe westelijke strekdam haven Blankenberge
Volledig scherm
Simulatie nieuwe westelijke strekdam haven Blankenberge © RV

Eindelijk! Akkoord over nieuwe westelijke strekdam in Blankenberge om verzanding in havengeul tegen te gaan

BlankenbergeHet agentschap voor Maritieme Dienstverlening en Kust (MDK) en het stadsbestuur van Blankenberge hebben een akkoord over een nieuwe westelijke strekdam van 600 meter aan de haven. Die komt er om de verzanding in de havengeul tegen te gaan. De nieuwe dam zal deels ook toegankelijk zijn voor wandelaars. 

 1. Met gevelisolatie kan je jouw verwarmingskosten met 30 procent verlagen: voor wie is het interessant? En wat kost het?
  Livios

  Met gevelisola­tie kan je jouw verwar­mings­kos­ten met 30 procent verlagen: voor wie is het interes­sant? En wat kost het?

  Je gevel isoleren aan de buitenzijde van je woning kan je verwarmingskosten met 30% verlagen. Dat zegt xthermo, de Belgische federatie van fabrikanten van systemen voor buitengevelisolatie. “Buitengevelisolatie is de volgende logische stap nadat je je dak en ramen hebt geïsoleerd.” Maar wat komt daar precies bij kijken? Wat kost het en kan je er een premie voor opstrijken? Livios.be zocht een antwoord.
 2. "Een extra verificatie is niet altijd nodig": dit riskeer je wanneer je kredietkaart gestolen wordt
  Spaargids.be

  "Een extra verifica­tie is niet altijd nodig": dit riskeer je wanneer je krediet­kaart gestolen wordt

  Een betaalkaart kwijtspelen kan je heel wat stress bezorgen. Zeker als het een kredietkaart is, houd je best je hart vast. Heel wat belangrijke info is immers direct op je kaart te vinden. Daardoor bestaat de mogelijkheid dat een dief je kaart -zelfs zonder pincode- kan gebruiken. Wat zijn nu precies de risico’s en wat moet je absoluut doen wanneer je je kredietkaart verliest? Spaargids.be zocht het voor je uit.
 1. Daphné Dumery (N-VA) pleit ervoor om eenrichtingsverkeer in De Smet de Naeyerlaan af te schaffen: “Slechts 19 boetes tijdens de maanden juli en augustus”
  Blankenberge

  Daphné Dumery (N-VA) pleit ervoor om eenrich­tings­ver­keer in De Smet de Naeyerlaan af te schaffen: “Slechts 19 boetes tijdens de maanden juli en augustus”

  Gemeenteraadslid en voormalig burgemeester Daphné Dumery (N-VA) pleit ervoor om het eenrichtingsverkeer in De Smet de Naeyerlaan af te schaffen. Volgens de Blankenbergse politica zorgt de verkeerssituatie bij vele inwoners van de badstad voor frustraties en is het verwarrend voor toeristen die blindelings hun gps volgen. “Dagelijks rijden onoplettende chauffeurs ongewild de verkeerde rijrichting in met de kans op een boete als gevolg”.