De eerste spade werd in de grond gestoken door schepen Patrick De Klerck (Open Vld), schepen Jurgen Content (Vooruit), burgemeester Björn Prasse (Open Vld) en schepen Mitch De Geest (Open VLD).
Volledig scherm
De eerste spade werd in de grond gestoken door schepen Patrick De Klerck (Open Vld), schepen Jurgen Content (Vooruit), burgemeester Björn Prasse (Open Vld) en schepen Mitch De Geest (Open VLD). © Ingenieurs- en architectenbureau ESSA

Eerste spadesteek nieuw sportcomplex: “Met het enige overdekte zeewaterbad van het land”

BlankenbergeHet is zover, de werken aan het nieuwe sportcomplex zijn eindelijk van start gegaan. Op de site van de huidige sportzaal D’Hoogploate komt een volledig nieuw sportcomplex met zwembad en multifunctionele mattenzaal. “De bestaande sportzaal zal mooi worden geïntegreerd in het nieuwe sportcomplex. Zo zullen bezoekers via één centrale toegang zowel De Sportdoze als de nieuwe infrastructuur kunnen bereiken”, aldus schepen van Sport Jurgen Content (Vooruit).

 1. Binnenkort maandelijkse afrekening voor energie mogelijk: waarom kies je er best (niet) voor?
  Mijnenergie

  Binnenkort maandelijk­se afrekening voor energie mogelijk: waarom kies je er best (niet) voor?

  Het maandelijkse voorschot dat je momenteel voor gas en elektriciteit betaalt, ligt mogelijk een stuk lager dan je werkelijke verbruikskosten. Het vele telewerk en de sterk gestegen energieprijzen zijn hierbij de boosdoeners. Is dit het geval, krijg je straks een gepeperde afrekening gepresenteerd. Om zulke onaangename verrassingen evenwel te vermijden, moeten de grootste energieleveranciers hun klanten binnenkort de keuze bieden om maandelijks af te rekenen op basis van hun reële verbruik van die maand. Mijnenergie.be zoekt uit of dat voor iedereen een slimme keuze is.
 2. Cinema Rio opent opnieuw de deuren na uitspraak Raad van State: “Enkele kostbare dagen verloren in beste periode van het jaar”
  De Haan

  Cinema Rio opent opnieuw de deuren na uitspraak Raad van State: “Enkele kostbare dagen verloren in beste periode van het jaar”

  Cinema Rio in De Haan opende donderdagmiddag opnieuw de deuren. Er waren meteen een 50-tal bezoekers om de film Sing 2 te bekijken. Binnen is Ronny Maheur (64) tevreden dat hij opnieuw open kan. De kerstvakantie is zijn beste periode van het jaar. Hij is echter enkele kostbare dagen verloren en dat bovenop een al zeer moeilijk jaar. “Op den duur weet je niet meer wat je moet doen”