Katrien Vergote op het terras van Vénitien in Blankenberge: "Ze houden ons een wortel voor, maar we kunnen er niet in bijten."
Volledig scherm
PREMIUM
Katrien Vergote op het terras van Vénitien in Blankenberge: "Ze houden ons een wortel voor, maar we kunnen er niet in bijten." © Florian Van Eenoo Photo News

Eerste reservaties bij restaurant Vénitien lopen al binnen: “Maar wat moet ik zeggen? Ik kan niet voorspellen welk weer het zal zijn”

BlankenbergeNauwelijks vijf minuten nadat het Overlegcomité had beslist dat de horeca haar terrassen mag heropenen op zaterdag 8 mei, kwam het eerste telefoontje bij restaurant Vénitien in Blankenberge al binnen. “Maar er is geen duidelijkheid en dat moet ik helaas ook aan de klanten meedelen”, zegt onderneemster Katrien Vergote.

 1. Burgemeester Daphné Dumery reageert voor het eerst op politieke hetze in Blankenberge: “Van onbestuurbaarheid is geen sprake”
  Blankenberge

  Burgemees­ter Daphné Dumery reageert voor het eerst op politieke hetze in Blankenber­ge: “Van onbestuur­baar­heid is geen sprake”

  “Zoals ik het begrijp, is het vooral Open Vld die ons in onbestuurbaarheid wil duwen.” Daphné Dumery (N-VA), burgemeester van Blankenberge, staat nochtans achter de vraag van de liberale oppositiepartij om vrijdag een extra gemeenteraad te organiseren. “Er zullen zeker vragen zijn en ik ben bereid daarop te antwoorden.” Ook over de reactie van Vooruit, die het vuur aan de lont stak, heeft Dumery haar mening.
 2. Dreigt onbestuurbaarheid in Blankenberge? Meerderheidspartij zegt vertrouwen in burgemeester Dumery op: “Media-optredens zijn belangrijker dan goed besturen”
  Blankenberge

  Dreigt onbestuur­baar­heid in Blankenber­ge? Meerder­heids­par­tij zegt vertrouwen in burgemees­ter Dumery op: “Me­dia-optredens zijn belangrij­ker dan goed besturen”

  Er ontploft een politieke bom in Blankenberge. Meerderheidspartij Vooruit heeft in een mededeling haar vertrouwen in burgemeester Daphné Dumery (N-VA) opgezegd. Er dreigt onbestuurbaarheid in de badplaats. Vooruit verwijt Dumery leugens en ongeschiktheid. “Haar eigengereide optreden en dictatoriale manier van leidinggeven heeft zijn grenzen bereikt", klinkt het.
 1. Dit is waarom parkeren zonder handrem geen goed idee is
  Play

  Dit is waarom parkeren zonder handrem geen goed idee is

 2. Maak een virtueel ritje vanaf de eerste rij op de “snelste achtbaan van de Benelux”
  Play

  Maak een virtueel ritje vanaf de eerste rij op de “snelste achtbaan van de Benelux”