Na 2 sabbatjaren zou er een nieuwe editie van Beachland doorgaan op 2 en 3 juli. Organisator Ronald Luyten reageert verbolgen.
Volledig scherm
PREMIUM
Na 2 sabbatjaren zou er een nieuwe editie van Beachland doorgaan op 2 en 3 juli. Organisator Ronald Luyten reageert verbolgen. © Proot/Legrève

Duizenden toeschouwers zien festival afgelast worden door... een stukje duin: "De economische schade die dit teweegbrengt is niet te overzien”

Blankenberge - De HaanHet Beachland Festival 2022, dat normaal zou plaatsvinden op 2 en 3 juli 2022, wordt afgelast. Agentschap Natuur en Bos laat niet toe dat enkele nieuwe duinen worden afgegraven door de organisatie. “Ik word met de rug tegen de muur gezet door te strenge voorwaarden”, stelt organisator Ronald Luyten. “Er is geen tijd meer om de nodige vergunningen in orde te brengen”, zeggen de bevoegde overheden. 

  1. Havenstraat is vanaf nu de Leopold Konkelberge Kaai
    PREMIUM
    Blankenberge

    Haven­straat is vanaf nu de Leopold Konkelber­ge Kaai

    Het agentschap voor Maritieme Dienstverlening en Kust (MDK) en het lokaal bestuur Blankenberge hebben de vernieuwde kaaimuren en een nieuwe naam voor de Havenstraat ingehuldigd. Aan de Barcadère werd een laatste stuk van de vaste stormmuur gebouwd en er kwamen zeven mobiele keringen om de openingen in de bestaande muur bij storm dicht te kunnen zetten. “Met deze werken is Blankenberge een stuk meer waterproof, beter beschermd tegen het water, de zee en zware stormen”, zegt minister Lydia Peeters.