De rechtbank in Brugge.
Volledig scherm
De rechtbank in Brugge. © Benny Proot

Drugsconflict loopt uit de hand: man wordt halfdood geslagen, waarop ook zijn belager een afranseling krijgt

Blankenberge/BruggeEen aanslepende vete tussen twee mannen uit het drugsmilieu is vorig jaar helemaal uit de hand gelopen in Blankenberge. Een 31-jarige Blankenbergenaar werd halfdood geslagen door een 36-jarige Bruggeling, waarop die laatste een maand later op zijn beurt afgeranseld werd. Voor E. was het niet de enige rechtszaak donderdagmorgen: in een ander dossier stond hij terecht voor partnergeweld.

 1. Kapper (25) wiens zaak gebruikt werd door drugsbende moet niet naar de gevangenis: “Ik had ook kinderen en klanten in m’n salon die niets met drugs te maken hadden”
  PREMIUM
  Blankenberge/Antwerpen

  Kapper (25) wiens zaak gebruikt werd door drugsbende moet niet naar de gevangenis: “Ik had ook kinderen en klanten in m’n salon die niets met drugs te maken hadden”

  Kapper Dylan L. (25) uit Blankenberge heeft een voorwaardelijke celstraf van 20 maanden gekregen voor zijn betrokkenheid bij een drugsbende die cocaïne dealde. Klanten werden volgens het parket geronseld in het salon van L., al ontsnapt die laatste wel aan een sluiting. “Het was een vriendendienst", had zijn advocate de misstap van haar cliënt genoemd. Mohamed E. (30) vliegt als kopstuk van de bende vier jaar achter de tralies.
 2. Je leven lang genieten van je eigen huis? Zo creëer je een woning op maat van nu én later
  Livios

  Je leven lang genieten van je eigen huis? Zo creëer je een woning op maat van nu én later

  De nieuwe generatie 50-plussers is meer bezig met haar toekomst en hoe ze wil wonen. Vier op de tien 50-plussers willen zelfs nog vóór hun pensioen verhuizen naar een kleinere woning, op maat van hun oude dag. Bijna de helft van hen kiest resoluut voor een appartement. Dat blijkt uit een woononderzoek van vastgoedspecialist Hillewaere. Maar hoe ziet zo’n woning voor levenslang wonen eruit? En moet je daarvoor altijd verhuizen? Bouwsite Livios zocht het uit.
 1. Strenge straffen voor wie niet voldoende rookmelders installeert: dit zijn de regels
  HLN Shop

  Strenge straffen voor wie niet voldoende rookmel­ders instal­leert: dit zijn de regels

  Nu het buiten frisser wordt, doen we opnieuw massaal beroep op onze verwarming. De open haard gaat aan en om het extra gezellig te maken horen daar voor veel mensen eveneens kaarsen bij. Ook elektrische vuurtjes en toestellen als de droogkast draaien weldra weer op volle toeren. Je voelt het al aankomen: het risico op woningbranden stijgt. HLN Shop legt uit wat je kan/moet doen om de vlammen geen kans te geven.
 2. Kapper (25) ontkent dat cocaïne is verhandeld in zijn salon: “Er zaten ook kinderen en klanten die niets met drugs te maken hadden”
  PREMIUM
  Blankenberge

  Kapper (25) ontkent dat cocaïne is verhandeld in zijn salon: “Er zaten ook kinderen en klanten die niets met drugs te maken hadden”

  Een kapsalon in Blankenberge is vorig jaar volgens het parket de spil geweest van een drugshandeltje tussen Antwerpen en de kust. Mohamed E. (30), de vermeende bendeleider, zou vanuit de kapperszaak cocaïne hebben verkocht en contacten hebben gelegd met klanten. Kapper Dylan L. (25) zou alles oogluikend hebben toegestaan, al ontkent hij dat zelf. “Ik kon me dat niet permitteren.” Het Openbaar Ministerie vorderde tot vijf jaar cel én een sluiting van het kapsalon.