Volledig scherm
© BELGA

Drie jongemannen zijn aangehouden na massale rellen op strand in Blankenberge: twee verdachten ontkennen politie te hebben geslagen

De Brugse onderzoeksrechter heeft drie verdachten aangehouden die zaterdag mee het strand van Blankenberge op z'n kop zetten. Een 18-jarige jongeman uit Jette ontkende tijdens z’n verhoor dat hij klappen uitdeelde aan de politie. “Hij wilde enkel helpen door een agressieve man van de agenten weg te trekken”, stelt zijn advocate. Ook een tweede verdachte ontkende elke betrokkenheid.

 1. Kapper krijgt 5 jaar cel voor brandstichting in appartementsgebouw, ondanks vreemde plotwending op proces
  PREMIUM
  Brugge/Blankenberge

  Kapper krijgt 5 jaar cel voor brandstich­ting in apparte­ments­ge­bouw, ondanks vreemde plotwen­ding op proces

  “Hij bekende om zijn vriendin te beschermen.” De advocaat van een Brugse kapper verraste vorige maand met een plotse vraag tot vrijspraak voor een brandstichting in Blankenberge. Onder meer op basis van de gegevens van zijn stappenteller moest Z.A. (29) vrijuit gaan, zo meende meester Johan Platteau. De rechtbank oordeelde maandag anders en legde de kapper 5 jaar cel op.
 2. RECONSTRUCTIE. Van een hittedag op het strand tot gigantische vechtpartij: hoe liep het zo uit de hand aan de kust?
  PREMIUM

  RECONSTRUC­TIE. Van een hittedag op het strand tot giganti­sche vechtpar­tij: hoe liep het zo uit de hand aan de kust?

  Zonnekloppers - sinds zaterdag mag dat woord letterlijk genomen worden in Blankenberge. Op een overvol strand keerden tientallen badgasten zich in de late namiddag tegen de politie. Met getrokken wapenstok, honden en schilden probeerden die de heethoofden te bedaren en uit elkaar te drijven. Wat is er precies gebeurd en hoe is het zo uit de hand kunnen lopen? We reconstrueren de feiten uur na uur.
 1. REPORTAGE. De dag na de vechtpartij in Blankenberge: “Die jongeren verpesten het voor iedereen”
  PREMIUM

  REPORTAGE. De dag na de vechtpar­tij in Blankenber­ge: “Die jongeren verpesten het voor iedereen”

  De sfeer in Blankenberge stond zondag op een laag pitje. Na de massale vechtpartij zaterdagnamiddag werd besloten de stad af te sluiten voor dagjestoeristen. Voor de strandbars, cafés en winkels een slag in het gezicht, zeker nu het bakken is aan de kust. Onze reporter ging, een dag na de feiten, de sfeer opsnuiven in Blankenberge en sprak met politie en zelfstandigen. “Die onruststokers verpesten het voor iedereen”, klinkt het.