Volledig scherm
© BELGA

Drie jongemannen zijn aangehouden na massale rellen op strand in Blankenberge: twee verdachten ontkennen politie te hebben geslagen

De Brugse onderzoeksrechter heeft drie verdachten aangehouden die zaterdag mee het strand van Blankenberge op z'n kop zetten. Een 18-jarige jongeman uit Jette ontkende tijdens z’n verhoor dat hij klappen uitdeelde aan de politie. “Hij wilde enkel helpen door een agressieve man van de agenten weg te trekken”, stelt zijn advocate. Ook een tweede verdachte ontkende elke betrokkenheid.

 1. RECONSTRUCTIE. Van een hittedag op het strand tot gigantische vechtpartij: hoe liep het zo uit de hand aan de kust?
  PREMIUM

  RECONSTRUC­TIE. Van een hittedag op het strand tot giganti­sche vechtpar­tij: hoe liep het zo uit de hand aan de kust?

  Zonnekloppers - sinds zaterdag mag dat woord letterlijk genomen worden in Blankenberge. Op een overvol strand keerden tientallen badgasten zich in de late namiddag tegen de politie. Met getrokken wapenstok, honden en schilden probeerden die de heethoofden te bedaren en uit elkaar te drijven. Wat is er precies gebeurd en hoe is het zo uit de hand kunnen lopen? We reconstrueren de feiten uur na uur.
 2. REPORTAGE. De dag na de vechtpartij in Blankenberge: “Die jongeren verpesten het voor iedereen”
  PREMIUM

  REPORTAGE. De dag na de vechtpar­tij in Blankenber­ge: “Die jongeren verpesten het voor iedereen”

  De sfeer in Blankenberge stond zondag op een laag pitje. Na de massale vechtpartij zaterdagnamiddag werd besloten de stad af te sluiten voor dagjestoeristen. Voor de strandbars, cafés en winkels een slag in het gezicht, zeker nu het bakken is aan de kust. Onze reporter ging, een dag na de feiten, de sfeer opsnuiven in Blankenberge en sprak met politie en zelfstandigen. “Die onruststokers verpesten het voor iedereen”, klinkt het.
 3. Speciale eenheden moeten illegaal uit schip halen, advocaat haalt hard uit naar politie: “Als ze niet met geweld om kunnen, moeten ze andere stiel kiezen”
  Zeebrugge

  Speciale eenheden moeten illegaal uit schip halen, advocaat haalt hard uit naar politie: “Als ze niet met geweld om kunnen, moeten ze andere stiel kiezen”

  Een Algerijnse transmigrant riskeert 18 maanden cel, omdat hij afgelopen zomer de haven van Zeebrugge op stelten zette. A.A. verschanste zich op een schip en bedreigde volgens het parket agenten met onder meer een hakbijl. Speciale eenheden moesten hem naar het vasteland halen. Zijn advocaat wil hem echter vrijgesproken zien en haalde hard uit naar de politie.
 1. Man van 300 kilogram met container en kraan bevrijd uit zijn huis
  Play

  Man van 300 kilogram met container en kraan bevrijd uit zijn huis

 2. Ook Julie Van den Steen heeft het soms moeilijk, dit nummer helpt haar er steeds door
  Play
  Rode Neuzen Dag

  Ook Julie Van den Steen heeft het soms moeilijk, dit nummer helpt haar er steeds door