Paaszoektocht in Blankenberge.
Volledig scherm
Paaszoektocht in Blankenberge. © RV

Doe mee met de paaszoektocht en versier de paasboom in Blankenberge

BlankenbergeTijdens de paasvakantie pakt Blankenberge uit met een originele zoektocht voor gezinnen met kinderen.

 1. “De mens werd moordenaar, maar de moordenaar werd weer mens.” Advocaten over de spectaculaire omwenteling in assisenproces rond ‘kotmoord’
  PREMIUM

  “De mens werd moordenaar, maar de moordenaar werd weer mens.” Advocaten over de spectacu­lai­re omwente­ling in assisenpro­ces rond ‘kotmoord’

  Vrouwe Justitia bewandelt soms onvoorspelbare en kronkelige paden. Dat ondervonden ook de Gentse advocaten van de verdediging Dennis Van Overstraeten en Bruno Soenen op het assisenproces rond de zogenaamde kotmoord in Kortrijk. Hoewel beschuldigde Mohammad Musawi (24) maar liefst 4,5 jaar alle betrokkenheid ontkende, bekende hij de laatste dag plots de dubbelde moord op Youlia (19) en Nessar (18). Zijn bekentenis joeg een schokgolf door de zaal, die ook zijn advocaten niet onberoerd liet. “Hij heeft iedereen jarenlang voorgelogen, maar koos ervoor om het pad van de leugen te verlaten. Daar is moed voor nodig.”
  Brugge
 2. KTA Brugge biedt vanaf volgend schooljaar Esports en Gaming aan: “Leerlingen die de opleiding starten, ondertekenen een aantal spelregels die gerespecteerd moeten worden”

  KTA Brugge biedt vanaf volgend schooljaar Esports en Gaming aan: “Leerlingen die de opleiding starten, onderteke­nen een aantal spelregels die gerespec­teerd moeten worden”

  De Vrije Universiteit Brussel contacteerde KTA Brugge om als eerste middelbare school werk te maken van een kwaliteitsvolle opleiding Esports en Gaming. Die specialisatie kan vanaf september gekozen worden bovenop een aantal klassieke opleidingen. “Het gaming-aspect is maar één onderdeel van een brede specialisatie die een prima voorbereiding is op vele jobprofielen”, benadrukt KTA-directeur Lien Hautekeete.
  Brugge
 3. Na de ‘Knikjesstraat’ is er nu ook ‘Knikje en Kopje?’ in de lerarenkamer: “Het werkgeluk van leerkrachten verdient alle aandacht”

  Na de ‘Knikjes­straat’ is er nu ook ‘Knikje en Kopje?’ in de lerarenka­mer: “Het werkgeluk van leerkrach­ten verdient alle aandacht”

  Kent u nog de Knikjesstraat? Het initiatief van Howest-studente Zarra Neirynck uit Brugge zette vier jaar geleden inwoners in Brugge en in heel wat andere Vlaamse steden aan tot een vriendelijk knikje. Als vervolg pakt Zarra, gesteund door haar school uit met ‘Knikje en Kopje?’-bordjes. “Niet in het straatbeeld dit keer, maar in de leraarskamer”, zegt ze.
  Brugge