Dirk Catteeuw in zijn Mondmarkershop.
Volledig scherm
PREMIUM
Dirk Catteeuw in zijn Mondmarkershop. © Maikel Marichael

Dirk en Jaimy ruilden in volle coronacrisis de lederwaren voor de mondmaskers en zien plots de verkoop weer stijgen: “Nooit gedacht dat we er nu nog altijd zouden verkopen”

Oostende/BlankenbergeSinds vrijdag draait de mondmaskerwinkel van Dirk en dochter Jaimy Catteeuw in de Vlaanderenstraat in Oostende weer op volle toeren. De verkoop was in oktober sterk gedaald nadat de mondmaskerplicht op heel wat plaatsen wegviel, maar door de stijgende coronacijfers nemen mensen graag opnieuw hun voorzorgen. 

  1. Kinderen bezorgen Linda (69) hun tekening, zij maakt er knuffel van voor kankerpatiëntjes: “Ik doe het voor de twinkeling in hun oogjes”
    PREMIUM
    BRUGGE

    Kinderen bezorgen Linda (69) hun tekening, zij maakt er knuffel van voor kankerpa­tiën­tjes: “Ik doe het voor de twinkeling in hun oogjes”

    Ze kreeg ooit een bruine enveloppe in de bus met 45 tekeningen, die de leerlingen van een klasje uit Kuurne hadden gemaakt voor hun aan kanker overleden klasgenootje Lisa. Op basis van die werkjes ontwierp ze knuffels. Toen ze die ging overhandigen, toverde ze prompt een glimlach op het gezicht van de treurende kindjes. Linda Dhont (69) uit Brugge heeft een opvallende gave. Sinds een klein jaar probeert ze ook de kindjes op de kinderkankerafdeling van het UZ in Gent te steunen in hun strijd. Haar verhaal.