De beklaagden maakten in totaal zes elektrische fietsen buit.
Volledig scherm
De beklaagden maakten in totaal zes elektrische fietsen buit. © Getty Images/iStockphoto

Dieven stelen zes elektrische fietsen uit appartementsgebouw, maar worden betrapt door de nachtklok

BlankenbergeTwee Mongoolse mannen riskeren in de Brugse rechtbank een jaar cel voor de diefstal van zes elektrische fietsen in Blankenberge. De feiten kwamen in het voorjaar van 2021 aan het licht door een overtreding van de nachtklok die op dat moment nog van kracht was.

 1. Ex-volleybalspeelster Nora Horions (54) wandelt 80 kilometer voor zieke kinderen bij Tuki vzw: “Ik kreeg zelf acht maanden lang medicatie. Niets voor die kinderen doen, is geen optie”
  PREMIUM
  Hasselt

  Ex-volleybal­speel­ster Nora Horions (54) wandelt 80 kilometer voor zieke kinderen bij Tuki vzw: “Ik kreeg zelf acht maanden lang medicatie. Niets voor die kinderen doen, is geen optie”

  Een wandeltocht van 80 kilometer van Knokke-Heist naar de Panne: dat staat zaterdag op het programma van Hasseltse ex-volleybalspeelster Nora Horions (54) en haar neven Yannick (29) en Kim (36) Vanbrabant. De drie hopen zo, samen met een sleutelhangerverkoop en een gesigneerd truitje van Wout Van Aert, 7.000 euro in te zamelen voor kinderen met een levensbedreigende ziekte die Tuki vzw ondersteunt. “Zelfs één van de zwaarste schouderbreuken houdt me niet tegen om die kilometers voor hen te wandelen”, zegt Nora.
 1. Kan je nu nog een airco laten plaatsen voor de zomer? Zo zit het met de wachttijden
  Livios

  Kan je nu nog een airco laten plaatsen voor de zomer? Zo zit het met de wachttij­den

  Wie deze zomer niet wil puffen in een veel te warm huis, kan investeren in een airco of lucht-luchtwarmtepomp. Dat is een effectieve manier om de temperatuur binnenshuis het hele jaar door comfortabel te houden. In de zomer worden de kamers gekoeld en ontvochtigd en tijdens de winter doet de lucht-luchtwarmtepomp dienst als energiezuinige elektrische bijverwarming. Maar hoe zit het met de wachttijden voor die aircotoestellen? Ben je hopeloos te laat als je er nog eentje wil voor de zomer? Bouwsite Livios vroeg het aan Lieven Verstaen van Daikin.
 2. ‘Zeesport na school’ maakt watersporten toegankelijker voor Blankenbergse jongeren: “Dit is een buitenkans”
  Blankenberge

  ‘Zeesport na school’ maakt waterspor­ten toeganke­lij­ker voor Blanken­berg­se jongeren: “Dit is een buitenkans”

  Met het project ‘Zeesport na school’ krijgen alle Blankenbergse leerlingen uit het vijfde en het zesde leerjaar de kans om kennis te maken met verschillende watersporten. De jongeren trekken onmiddellijk na de lessen en onder begeleiding van de school naar de O’Neill Beachclub waar ze tot vier keer per week deelnemen aan de watersportactiviteiten onder professionele begeleiding.