Alfons Monte stopt als schepen in Blankenberge.
Volledig scherm
Alfons Monte stopt als schepen in Blankenberge. © Stad Blankenberge

“De politiek heeft me ziek gemaakt”: Alfons Monte (N-VA) stopt als schepen in Blankenberge

BlankenbergeAlweer een politiek bommetje in Blankenberge. Schepen Alfons Monte (N-VA), die in het oog van de storm terechtkwam na het ontvangen van te veel maandelijkse wedde, stapt met onmiddellijke ingang uit de lokale politiek. Aanleiding is de onvrede over de manier van werken en het gebrek aan collegialiteit. Monte, die al een maand thuis zit met ziekteverlof, is ontgoocheld. “Sommige mensen beschouwde ik als vrienden. Helaas bestaat vriendschap niet in de politiek”, stelt Monte.

 1. Vief Petanqueclub De Korenbloem viert 25-jarig bestaan: “Het is een speciale dag vandaag”
  Blankenberge

  Vief Petanque­club De Korenbloem viert 25-jarig bestaan: “Het is een speciale dag vandaag”

  Woensdag vierde Vief Blankenberge haar 25-jarig bestaan in aanwezigheid van burgemeester Björn Prasse (Open Vld) en enkele schepen. Kaartershuisje Roeschaert in het Koning Albert I-park, het clubhuis van petanqueclub Korenbloem, zat dan ook afgeladen vol met meer dan 60 trotse leden die het zilveren jubileum van hun club voor geen goud wilden missen. “Ik hoop met deze groep nog lang door te gaan”, aldus secretaris Ronald Plovie.
 2. Passie, liefde en (v)echtscheidingen: deze series over het huwelijk zijn het streamen waard
  Streamz

  Passie, liefde en (v)echtscheidingen: deze series over het huwelijk zijn het streamen waard

  Sinds maandag 13 september kan je op Streamz terecht voor een stevige portie huwelijksdrama met wekelijks een nieuwe aflevering van ‘Scenes from a Marriage’, een moderne remake van Ingmar Bergmans tijdloze ‘Scener ur ett äktenskap’. Liefde, passie, seks, (v)echtscheidingen en verzoeningen laten niemand onberoerd, en dus vullen wij deze week onze Kijkgids aan met onze favoriete series en films over het huwelijk. Van hartzeer in ‘Marriage Story’ (Netflix) en wraaklustige vrouwen in ‘Why Women Kill’ (Streamz) tot een uitgeblust seksleven in ‘Wanderlust’ (Netflix) en een polyamoreus experiment in ‘You Me Her’ (Netflix).
 1. Analist Jan Mulder en ex-profvoetballer Jelle Van Damme stellen Gouden 11-ploeg samen: “Jammer dat ik maar twee spelers van Club Brugge mag kiezen”
  Gouden 11
  1

  Analist Jan Mulder en ex-profvoet­bal­ler Jelle Van Damme stellen Gouden 11-ploeg samen: “Jammer dat ik maar twee spelers van Club Brugge mag kiezen”

  Ook Jan Mulder en Jelle Van Damme, ex-profvoetballers bij Ajax en Anderlecht, stellen een Gouden 11-ploeg samen. De Nederlandse analist koos onder meer voor Nicolas Raskin en Hugo Siquet. Twee jonge veulens die het mooie weer maken bij Standard. “Ik zie Raskin echt graag spelen.” Jelle Van Damme kiest Ruud Vormer als kapitein. “Hij is een een echte strijder.” Stel net als Mulder en Van Damme voor morgenavond jouw ploeg samen en maak kans op 10.000 euro.