Een emotioneel moment voor Christa Merckx, de echtgenote van Fons.
Volledig scherm
PREMIUM
Een emotioneel moment voor Christa Merckx, de echtgenote van Fons. © Benny Proot

De eerste defibrillator die Michel Van den Brande schenkt, hangt er: “Een geweldig initiatief”, vindt de weduwe van zijn goede vriend Fons

BlankenbergeIn zijn eigen café Pand 18, op de Grote Markt in Blankenberge, heeft Michel Van den Brande vrijdag de eerste van tien defibrillatoren geïnstalleerd. De stellingbouwer schenkt de levensreddende toestellen, nadat hij onlangs zelf zijn goede vriend Fons Peirlinck heeft verloren na hartfalen. Fons’ echtgenote Christa is emotioneel: “We krijgen er mijn man niet mee terug, maar kunnen misschien een ander leven redden.”

  1. 
GAIA hield halt in Blankenberge in het kader van zijn zomertoer: “Ook hier krijgen we heel wat positieve reacties”
    Blankenberge

    GAIA hield halt in Blankenber­ge in het kader van zijn zomertoer: “Ook hier krijgen we heel wat positieve reacties”

    Vandaag hielt GAIA halt op de Zeedijk in Blankenberge in het kader van haar Zomertoer, die in het teken staat van de 30ste verjaardag van de dierenrechtenorganisatie. De GAIA TASTE TRUCK trekt het land door en trakteert op vegan vol-au-vent om de mensen te bedanken voor hun steun aan GAIA en hun inzet voor het dierenwelzijn. Via een enquête wordt ook gepeild naar de prioriteiten rond dierenwelzijn. Communicatieverantwoordelijke Hans Moyson klonk enthousiast: “Ook hier in Blankenberge krijgen we heel wat positieve reacties en dat geeft ons de moed om te blijven voortdoen.”