Burgemeester Daphné Dumery: "Ik ben rustiger én diplomatischer geworden. Corona heeft iedereen met de voeten op de grond gezet.”
Volledig scherm
PREMIUM
Burgemeester Daphné Dumery: "Ik ben rustiger én diplomatischer geworden. Corona heeft iedereen met de voeten op de grond gezet.” © Benny Proot

Daphné Dumery over de dag dat Blankenberge-strand in oorlogsgebied veranderde: “Of dit volgende zomer weer kan gebeuren? Ik durf geen ‘nee’ zeggen”

BlankenbergeDe ontdekking van het jaar onder de kustburgemeesters? Zonder twijfel de enige burgermoeder in een rij mannelijke kanonnen, genre Tommelein, Lippens of Dedecker. Net toen Daphné Dumery (N-VA) en haar collega’s het tijdens de bevreemdende coronazomer dachten onder controle te hebben, zette een massale vechtpartij op het strand van Blankenberge alles op zijn kop. Dumery trad willens nillens op het voorplan en deed dat goed. “Dit coronajaar en die weken in de zomer hebben me rustiger gemaakt”, verrast ze. Een aflevering gemist in onze West-Vlaamse 20 van 20? Herlees het hier.

 1. Verveelde baby amuseert zich met mondmasker van mama
  Play

  Verveelde baby amuseert zich met mondmasker van mama

 2. Een 300 jaar oude eik verplaatsen door een stad? Dat doe je zo
  Play

  Een 300 jaar oude eik verplaat­sen door een stad? Dat doe je zo