Jan De Soete (Fractieleider), Eric De Corte (bepleiter tramhalte) en Sandy Buysschaert (CD&V) bij tramhalte Maritieme Zone.
Volledig scherm
Jan De Soete (Fractieleider), Eric De Corte (bepleiter tramhalte) en Sandy Buysschaert (CD&V) bij tramhalte Maritieme Zone. © CD&V Blankenberge

CD&V wil schuilhuisjes aan nieuwe tramhalte Maritieme Zone: “We willen dat dit project wordt afgewerkt”

BlankenbergeOppositiepartij CD&V vraagt het gemeentebestuur om werk te maken van schuilhuisjes aan de nieuwe tramhalte Maritieme Zone in de A.Ruzettelaan. “We zijn blij met de tramhalte, maar door de politieke wissel van afgelopen maand was er geen tijd meer om de schuilhuisjes te plaatsen”, zegt Sandy Buysschaert (CD&V).

 1. Afscheid van een icoon: promenade van Blankenbergse Pier gaat morgen dicht. “Hier geldt ongeschreven wet dat je iedereen kan aanklampen voor een praatje”
  PREMIUM

  Afscheid van een icoon: promenade van Blanken­berg­se Pier gaat morgen dicht. “Hier geldt ongeschre­ven wet dat je iedereen kan aanklampen voor een praatje”

  Vanaf morgen kan je de promenade van de iconische Blankenbergse Pier niet meer op. Die staat er al sinds 1933 en kreunt onder het betonrot. Ze gaat rond de jaarwisseling tegen de vlakte, tegen 2025 krijgt ze haar oude glorie terug. Vandaag kwamen tientallen mensen nog even genieten van een toertje en een babbeltje op de wandelweg. “Het is een plek van rust, en van verbondenheid met de zee.”
 2. Je leven lang genieten van je eigen huis? Zo creëer je een woning op maat van nu én later
  Livios

  Je leven lang genieten van je eigen huis? Zo creëer je een woning op maat van nu én later

  De nieuwe generatie 50-plussers is meer bezig met haar toekomst en hoe ze wil wonen. Vier op de tien 50-plussers willen zelfs nog vóór hun pensioen verhuizen naar een kleinere woning, op maat van hun oude dag. Bijna de helft van hen kiest resoluut voor een appartement. Dat blijkt uit een woononderzoek van vastgoedspecialist Hillewaere. Maar hoe ziet zo’n woning voor levenslang wonen eruit? En moet je daarvoor altijd verhuizen? Bouwsite Livios zocht het uit.