De brandweer op de Zeedijk in Blankenberge.
Volledig scherm
De brandweer op de Zeedijk in Blankenberge. © Jan Van Maele

Brand aan koffiemachine veroorzaakt aanzienlijke schade in horecazaak op Zeedijk

BlankenbergeIn Matto’s Eetcafé op de Zeedijk in Blankenberge is zaterdagmorgen even over 7 uur brand uitgebroken.

 1. De carrousel op het Koning Leopold III-plein keert terug naar zijn thuisland Frankrijk: “Dit was één van onze beste zomers”
  Blankenberge

  De carrousel op het Koning Leopold III-plein keert terug naar zijn thuisland Frankrijk: “Dit was één van onze beste zomers”

  Het is al meer dan twintig jaar een vertrouwd beeld voor de bezoekers van Blankenberge die voorbij het Koning Leopold III-plein passeren: de imposante carrousel die vanaf Hemelvaart tot half september in de badstad staat opgesteld. Na een volledige dag demonteren vertrok de oplegger woensdagavond richting Frankrijk waar de paardjesmolen op de kerstmarkt van Romilly-sur-Seine terug te vinden is.
 2. Dubbel zoveel boetes door gsm-gebruik op de fiets in West-Vlaanderen
  West-Vlaanderen

  Dubbel zoveel boetes door gsm-ge­bruik op de fiets in West-Vlaanderen

  Het aantal inbreuken tegen gsm-gebruik op de fiets, is in West-Vlaanderen meer dan verdubbeld ten opzichte van vier jaar geleden. Dat blijkt uit cijfers die Annick Lambrecht, Vlaams parlementslid voor Vooruit, opvroeg. Die stijging is sterker dan in de rest van Vlaanderen. Maar gsm-gebruik in het verkeer is verboden, ook op de fiets. Afleiding is dan ook een van de belangrijkste oorzaken van verkeersongevallen.