De stormmuur zal ook dienst doen als zitbank.
Volledig scherm
De stormmuur zal ook dienst doen als zitbank. © RV

Bouw van stormmuur op de Zeedijk van Blankenberge start op 3 oktober

BlankenbergeOp maandag 3 oktober start het Agentschap voor Maritieme Dienstverlening en Kust (MDK) in samenwerking met het Lokaal Bestuur Blankenberge met de bouw van een stormmuur op de Zeedijk, van aan de Vuurtoren tot aan de Van Praethelling. “Omdat het muurtje amper 40 cm hoog is, zal het dus ook dienst doen als zitbank. Een extra troef voor inwoners en bezoekers die zich even willen verpozen na een deugddoende wandeling”, zegt burgemeester Björn Prasse (Open Vld).

  1. Schoten gelost tijdens onderzoek naar drieste inbraak in telefoonwinkel in Brugge: "Omstandigheden worden onderzocht”
    Sint-Kruis

    Schoten gelost tijdens onderzoek naar drieste inbraak in telefoon­win­kel in Brugge: "Omstandig­he­den worden onderzocht”

    In de Toekomststraat in Sint-Kruis, bij Brugge, zijn zaterdagmorgen schoten gevallen tijdens een interventie van de politie. Het schietincident deed zich voor tijdens een observatie na een inbraak in een telefoonwinkel in de buurt. De straat werd volledig afgesloten. Gewonden vielen er niet. “De omstandigheden worden volop onderzocht”, klinkt het.